Anonim

Street Fighter III - 3rd Strike: Fight For The Future 「1999 Capcom」

Itou Makoto ( ) är en huvudperson från 2005 0verflow's eroge School Days som senare (2007) fick en anime-anpassning. Emellertid visas huvudpersonens namn som en verklig anställd i anime-krediterna från Anime News Network, krediterad i andra nyare verk också.

Vem är egentligen Itou Makoto? Var karaktären uppkallad efter en riktig person eller användes karaktärens namn som pennan / samlingsnamn?

Så vitt jag kan säga är detta bara en tillfällighet. Denna producent var inte en del av det ursprungliga teamet för visuella romaner från School Days, och han arbetade på anime före School Days-anime eller VN (den tidigast uppenbarligen var Meine Liebe (2004)). School Days VN kom ut 2005, vilket verkar utesluta att det är ett pseudonym som valts på grund av karaktären. Han gjorde ett kort skämt i den 39: e episoden av radioprogrammet "Radio School Days" angående deras namn som verkar bekräfta att de inte är relaterade.

Enligt School Days Wiki är grunden för (den fiktiva karaktären) Makotos namn faktiskt från Itou Hirobumi, som var premiärminister i det japanska imperiet i fyra perioder.

Som en anteckning är Itou Makoto (skrivet som ) inte ett ovanligt namn. Itou är det sjätte vanligaste efternamnet och Makoto är det 18: e vanligaste förnamnet (dessa siffror kan förändras något beroende på källa, tidsperiod etc. men är bara avsedda som demonstrationer av gemensamhet). Denna Wikipedia-tvetydighetssida listar 6 riktiga personer med det namnet. Även om det fortfarande är en ganska stor tillfällighet att en producent skulle få samma namn som en karaktär, är det inte otroligt.

Källa (för allt ovan): jp.wikipedia artikel

3
  • Mycket välgjort svar! Jag är intresserad av radioprogrammet du pratar om. Finns ett transkript eller ljudprov tillgängligt för referens?
  • 1 @chirale Jag lade till en länk till nicovideo med avsnittet av radioprogrammet ovan. Itou Makoto dyker upp runt 8:30. Jag känner inte till någon engelsk översättning av den, och jag kunde inte heller hitta videon på YouTube.
  • Ett väldigt komplett svar, tack Logan. Jag kommer att försöka få en avskrift av showen.