Anonim

Kimi no Shiranai Monogatari - Bakemonogatari ED (akustisk gitarr) 【Tabs】

Spoilers på Kizumonogatari nedan:

I Kizumonogatari säger Oshino Meme att det finns ett sätt att hålla Shinobu vid liv som också skulle hindra henne från att äta människor. Han säger att Araragi nästan måste döda Shinobu för att göra det, vilket gör henne till en kvasi vampyr. Enligt vad jag förstår är det hur Shinobu förlorade de flesta av sina krafter.

Men hur förlorade Araragi sina vampyrkrafter? Han hade precis sugat Shinobus blod lite tidigare vilket gjorde honom kraftfullare och jag förstår inte hur nästan att döda Shinobu skulle få honom att förlora sina krafter.

Varför slutade Araragi också att vilja äta människor?

Araragi förlorade inte helt sina vampyrkrafter när han suger Heartunderblades blod. Precis som Shinobu blev Araragi en halv existens.

”Araragi-kun, du kommer inte att kunna förvandlas till en människa - men du kommer att kunna komma mycket nära den. Du kommer att bli en vampyrliknande pseudo-människa. Några av de speciella egenskaperna och förmågorna hos en vampyr kommer att förbli - det kommer inte att vara möjligt att strikt kalla dig en människa, men du kommer att vara extremt långt ifrån en vampyr och extremt nära en människa, naturligtvis kommer du att vara helt skiljer sig från en halv vampyr, bli den här typen av halvvägs enhet. Det passar dig . - Oshino Meme

Detta kan ses flera gånger senare kronologiskt i serien, som när han nästan läkt sitt sår när Senjougahara häftade munnen i det första avsnittet av bakemonogatari.

Även om att suga blod skulle göra honom mer kraftfull, suger han blodet från sin herre. Eftersom Araragis makt och existens i första hand hade blivit beroende av Heartunderblade, var det i grunden ett självmordsrörelse och Araragi skulle ha dött om han hade sugat hela Heartunderblades blod.

Men genom att suga sin mästares blod till den yttersta gränsen kunde Araragi föra Shinobu till dödsgränsen och minimera hennes krafter samtidigt som han inte fick både Shinobu och sig själv att dö. Eftersom en tjänares makt är direkt korrelerad med sin herres makt, är det därför som Araragi förlorade de flesta av sina vampyrmakter under processen och därför kunde han inte utnyttja den inneboende vampyrstyrkan att förvärva makt när han suger blod.

Konkret ...... ja. Araragi-kun, kom mycket nära att döda Heartunderblade. Ta bort henne nästan av sina speciella egenskaper och förmågor som en vampyr - se bara till att hon inte dör. Gör Heartunderblade mer dödlig än tidigare. Så mycket att hon inte ens kommer att vara en skugga av sitt tidigare jag, inte ens hennes namn kommer att förbli. Gör henne till en underlägsen tillvaro, en människoliknande pseudovampyr - en enhet som inte kan äta människor oavsett hur hungrig hon är. - Oshino Meme

Men om hon lämnades ensam, skulle Shinobu hamna död eftersom hennes existens redan var på väg att dö. Det är därför Araragi måste låta Shinobu mata på sitt blod då och då: att låta henne återhämta sig bara en liten del av sin makt / existens för att se till att hon och Araragi inte dör.