Anonim

Historia Kort: Berlinmuren förklaras

Academy City verkar som en riktigt konstig stad för mig. Först trodde jag att det var en super avancerad stad som skapades med det enda syftet att fylla i den med utbildningsinstitutioner för vetenskap och forskning, men många saker verkar inte vara vettiga.

Jag såg den första säsongen och det verkade väldigt konstigt att regeringen stödde experimenten för en nivå 6-esper. Något liknande låter som något militären vill ha. Varför i Academy City?

En annan sak som verkar lite konstig är verkställighetsorganet "Judgment". Varför finns det en sådan verkställande organ med så höga nivåer? Innebär det inte att sådana konstiga och farliga saker är normala i Academy City?

Föreställ dig 5 år gammal Misaka Mikoto som inte bor i Academy City utan i en "normal" stad.

  • Misaka rörde vid sin vän.
  • Vän blev elektrifierad.
  • Misaka blev förvånad.
  • Vän fortfarande elektrifierad.
  • Misaka inte nu hur man ska sluta.
  • Vän blev stekt.

Det är bara ett exempel. En annan skulle vara Shirai Kuroko som använder sin teleportkraft men lämnade håret och visar sig därmed skallig vid målpunkten.

Huvudsyftet med Academy City är att utbilda studenterna med starka krafter så att de kan kontrollera det väl. Det utbildar också människor som vill utveckla esperkrafter, vilket kan ses när Kamijou Touma gick i skolan med kollegornivå 0 eller Saten Ruikos skola. Eftersom dessa elever kan kontrollera sina krafter bättre, går deras nivå upp. Detta är också ett av målen för akademistaden, att undersöka esperkrafter. Åtminstone så här visar akademistaden sig för världen.

Som saker och ting för närvarande är, är den högsta nivån som är känd för esper-makter nivå 5 med endast 7 personer som lyckades uppnå det. Därför, för forskningsändamål, gjorde de experimentet för att se om det är möjligt att uppnå högre nivå eller inte. Naturligtvis väljs Accelerator som kandidat för experimentet att vara bäst bland 7-nivå 5-talet. Railgun valdes som pöbeln för Accelerator att döda eftersom de antog att genom att döda Railgun 20 000 gånger (inte säker på om det är rätt siffra) skulle Accelerator kunna uppnå nivå 6. Detta är den mörka delen av akademistaden som den inte ' t visa för världen.

Dom

Användningen av dom är främst för att man inte kan vara mycket säker på om brottslingen skulle vara en nivå 0 eller en jämn esper. Antag att det inte är en nivå 0, då är det normalt inte möjligt att arrestera dem med normala medel. Därför behövdes en annan esper för att fånga dessa brottslingar. Detta använder huvudmannen för att bekämpa eld med eld. Att notera är att inte alla medlemmar i dom är högnivå esper. Faktum är att i Railgun och Railgun S anime fanns det ingen nivå 5-domare. Misaka använde verkligen olagligt Shirais domarmband och utgav sig att vara en tidigare men det var olagligt. Såvitt jag vet är Shirai Kuroko den högsta nivån i bedömningen, eftersom han är en nivå 4. En annan medlem, Kazari Uiharu, var en nivå 1. Chefen för den 177: e grenen (Shirai och Kazaris chef) är en nivå 3.

9
  • Jag trodde att eleverna fick sina starka krafter i Academy City. Menar du att de är som mutanter när de kommer till Academy City där de lär sig att använda sina krafter?
  • Varför kan jag inte rösta upp det här?
  • Det var inte klart vad som kommer först, mänskliga experimenterade så att de kommer att väcka esper krafter, eller speciellt dyker upp och människor försöker förstå dem. Men att döma från Misaka och Shirai-ålder har andra espers funnits före dem, vilket betyder att de inte är de första espersna. Således är det förmodligen okej att säga att ett av målen med Academy City är att se till att barn födda med espermakter kan kontrollera sina krafter väl.
  • Prova att uppdatera sidan. Om du fortfarande inte kan rösta, kan det bero på att du har nått din dagliga gräns. Prova igen imorgon.
  • Nej, jag insåg bara att ett rykte på 15 behövs för det: s

Academy City, även känd som Academy City of Science and Technology, är en landlockad suverän stadstat vars territorium består av en muromgärdad enklav inom Tokyo Metropolitan Employment Area. Som stadens namn antyder är det en stad med flera skolor och lärosäten från dagis till universitetsnivå som lär sig sida vid sida tillsammans med forskarna som forskar om psykiska krafter och högre teknik, den senare är en av de främsta skälen till dess inrättande.

Enligt Wiki

Staden grundades av trollkarlen Aleister Crowley för att göra studier och undersöka utvecklingen av förnaturliga förmågor.

Enligt Therestina används studenterna i Academy City bara för att främja forskningen och utvecklingen för att uppnå en nivå 6. Hur sanningsenliga hennes ord är återstår att se, men det är viktigt att notera att både Aleister Crowley och styrelsen har tillåtit elevers dödsfall och har tillåtit och stöttat ytterligare experiment och forskning på bekostnad av många liv.

När det gäller din andra fråga ...

Dom är en av de främsta fredsbevarande styrkorna i Academy City. Den andra är Anti-Skill; dessa två grupper består av utbildade studenter respektive fakulteter som hanterar brott och konflikter med säkerhet. De har rätt att hämta information från övervakningsutrustning inom Academy City, för att kontrollera om det förekommer brott, utöver deras ständiga patrulltjänster. Academy City har också en brandkår samt en akutorganisation.

Även om det på ytan verkar det som om det bara är en utbildningsstad men det finns en hel del olyckliga saker på gång på insidan. Och administrationen står naturligtvis i centrum för den. Ja, det antyder att det kan finnas andra skäl till grundandet av Academy City. Förmåga Body Crystal Experiment är en annan serie experiment som är olagliga.

0

Jag är ledsen, men Ayase Eris svar är helt fel.

Misaka hade inte befogenheter innan han kom till Academy City. Espers som förvärvar sina förmågor utan hjälp av Academy City kallas ädelstenar, av vilka vi bara känner till en liten handfull. (Himegami Aisa aka Deep Blood, Sogiita Gunha den 7: e nivån 5 och ett par andra.)

Ädelstenar kom först. Då utvecklade Academy City en metod för att artificiellt återskapa detta fenomen (Power Curriculum Program), så att de massproducerade Espers.

Den verkliga anledningen till att Academy City är så intresserad av en nivå 6-esper beror på att någon som uppnådde den nivån också skulle uppnå SYSTEM - ”kunskapen om himmelens vilja”. I grund och botten vill de ha en nivå 6 så att de kan experimentera med / på dem, av samma anledning som de vill ha andra Espers.

När det gäller dom får du faktiskt en skev bild av organisationen från Kuroko. Domstjänstemän har faktiskt ingen auktoritet utanför skolan de tilldelas - Kuroko överskrider sina gränser. Normalt hanteras alla farliga incidenter av Anti-Skill, den vuxenstyrda organisationen.

Sammantaget är rollen som en domstjänsteman mer som en civilt patrulltjänsteman på deltid och används ofta i samhällstjänster, till exempel att rengöra sopor från gatorna (när rengöringsrobotar inte är tillgängliga), hjälpa till att lokalisera förlorade föremål, trafikavgifter etc. .

Och naturligtvis händer det konstiga och farliga saker hela tiden. Halva poängen med staden är att ge supermakter till barn - du tror bättre att de har krafter för att hålla dem i schack.

1
  • Ayase Eris svar är inte helt fel. Jag håller med om att det är vilseledande eftersom det inte nämns att maktutveckling är en funktion av Academy City. Ayases exempel på Misaka är dock hypotetiskt och kan inte nödvändigtvis tolkas som att Misaka hade befogenheter innan han kom till Academy City.