Anonim

Stå emot ras orättvisa

När jag var ung, ungefär 1998–2001, såg jag det ursprungliga Digimon Adventure. Jag tittade också senare (ungefär 2003) på Digimon Tamers, men jag såg aldrig mer än några få avsnitt av Digimon Adventure 02.

För nostalgiens skull är jag intresserad av Digimon Tri, men jag har inget intresse just nu att gå tillbaka för att titta på Digimon Adventure 02, eftersom den är riktigt lång och endast tillgänglig som en otrogen dub. Jag vet i princip vem karaktärerna är, men jag känner inte till några av de viktigaste plotbågarna. Kommer jag att kunna förstå Digimon Tri utan denna kunskap?

2
  • Citera inte mig om detta, men det verkar som om Tri var skriven i åtanke för att vädja till nostalgi enbart 01, och kanske subtilt återkalla 02 delvis; åtminstone så ser jag det. Hittills tror jag åtminstone inte att någon av andra generationens digidestined verkligen har gjort ett utseende.
  • Den andra generationen av Digi-destined uppträdde mycket kort i tillfälliga flashbacks i början av den första Tri-filmen

Från och med den första Digimon Tri-filmen skulle du kunna förstå allt som händer om du bara hade sett den allra första säsongen av Digimon Adventures, med undantag för ett par ögonblickliga återblick med vaga glimtar av Digimon Adventure 02 Digi-destined, dessa återblickar gör fortfarande ingen mening för någon som har sett Digimon Adventure 02 ändå på grund av hur vagt de visades.

Uppdatering från den andra filmen:

Du kommer att behöva veta lite om de konflikter som händer i Digimon Adventure 02 när vi ser Ken Ichijouji framträda i dag, mot slutet av den andra filmen som Digimon Emperor, vilket är ganska motstridigt om du har sett tillräckligt med avsnitt av Digimon Adventures 02. Men konstigt talar han aldrig. Anledningen till att han inte talar, eller varför han till och med är Digimon Emperor igen, är fortfarande ett mysterium tills den tredje filmen släpps