Anonim

[Gacha LIFE] ONII CHAN SUCK AT MINI GAMES & SKIT ??!?!

Jag såg Himouto! Umaru-Chan och Umaru kallar sin bror Onii-Chan. Eftersom Chan är ett suffix efter kvinnliga namn blev jag förvirrad. Först trodde jag att det betydde storebror, men jag slog på en dubbad version och det stod fortfarande Onni-Chan. Så vad betyder det?

Du hade faktiskt rätt, Onii-chan betyder ungefär samma sak som Onii-san som hos äldre bror. Skillnaden är att den förra är informell eller "sötare", medan den senare är mer formell, eftersom "-chan" är en informell hedersbeteckning, medan "-san" är en formell.

Enligt denna korta japanska hederslektion:

chan

Detta är en förtjusande kvinnlig hedersbeteckning. Även om det oftast används för barn, det används också ganska brett bland familj och vänner

Chan är bara ett suffix som används som älskling, oftast för spädbarn av båda könen, husdjur och flickor eller möjligen kvinnor. Onii-chan är därför ett förtjusande sätt att säga storebror med en mer feminin typ av ljud. Jag tror inte att detta är ett typiskt sätt att ringa din äldre bror på grund av den feminina konnotationen.

I anime finns det dock en ganska vanlig trope som ofta kallas "lillasysterkomplex" där det anses "moe" eller särskilt "squee" för en bedårande lillasystertyp att kalla sin storebror onii-chan. Detta kan vara på ett sött oskyldigt sätt. Se Card Captor Sakura för ett sött, oskyldigt exempel på denna trop. Eller det kan vara på ett fetischigt sätt. Till exempel skulle jag inte bli förvånad om Daru i Steins; Gate har krypt på tjejerna i showen någon gång genom att be dem säga onii-chan. När det gäller hur det gäller Himouto! Umaru-Chan kunde jag inte säga eftersom jag inte har sett det.