Anonim

Jiraiya kan inte ta det längre!

Vi ser att i slutet av Boruto: Naruto the Movie,

Boruto besegrar fienden genom att slå honom med vad det verkar vara en Ch dama Rasengan (IMHO det ser större ut än en Ch dama Rasengan). Jag tror att Naruto infunderade en del av hans chakra i Borutos jutsu för att göra det så stort.

Vi ser att det tog tid för Jiraiya och Naruto att bemästra Rasengan, och Naruto var faktiskt den enda som tog det till nästa nivå genom att lägga till sitt vindchakra (vid den tiden).

Så hur kan Boruto hantera denna stora mängd chakra? Ja alla säger att Boruto lätt kan slå Naruto om du jämför dem på samma geninstadium i deras liv, men det betyder inte att Boruto är utbildad för att manipulera en så galet mängd chakra. Hur kunde han ta bort det?

Den enda stam som Rasengan-användare visar är från det chakra som krävs för att skapa det - Det kräver MYCKET chakra för att skapa. Att manipulera chakrat, även om det är svårt att bemästra, verkar inte mycket dränerande. Till och med genin Naruto kunde tillbringa hela dagar med att öva chakra-manipulationsdelen. Eftersom vi har sett Boruto göra sin egen Rasengan vet vi att han förstår chakra-manipulationsdelen, så han kan självklart hantera att använda / attackera med den. Han har emellertid inte den helt bonkers reserven av Chakra som Naruto har, så han kan inte göra Giant Rasengan själv.

Det finns ingen anledning att anta att mekanismen i Rasengan förändras när den blir större, så Borutos egen förmåga att manipulera chakraflödet bör vara lika tillämplig i alla storlekar av Rasengan.

Jag skulle till och med satsa på att manipulationsdelen inte är särskilt viktig, eftersom vi ser Naruto ge sina vänner Rasengans av sina egna att använda under fjärde Shinobi-kriget, vilket antyder att det kan vara en helt självbärande jutsu så länge det finns en chakratillförsel.

2
  • Men borde det inte bli lite svårare att manipulera detta chakra eftersom dess "massa" - för att ge det en måttenhet - ökar? Ta till exempel bröddeg, ju större det är desto svårare är det att arbeta med det.
  • Han ”manipulerar” dock inte brödet. Han har redan kombinerat alla "ingredienser" i sin "deg", allt hans far gjorde var att lägga en vansinnigt stor mängd deg till sin deg. Allt är klart, han behöver bara sätta det i ugnen ((kasta det i den dåliga killens ansikte))

Låt mig citera dessa rader från wikia:

Rasengan kräver inte handtätningar för att utföra. När den väl har bildats behöver den inte heller några ytterligare chakra för att upprätthålla den

Även om det inte kräver något extra chakra för att upprätthålla det (så antar jag att när det väl har bildats kan det också användas av en annan person), men det betyder inte också att det inte blir svårt; det kommer att bli svårt att hantera det chakrat och att balansera det perfekt.

I fallet med Boruto Rasengan:

Även om Borutos Rasengan till en början är mycket mindre, tillämpar han omedvetet vindmjukt chakra på det, vilket gör det möjligt för honom att kasta Rasengan över avstånd. Medan den förlorar sin fysiska form strax efter att den kastats, fortsätter vinden och kraften på banan osedda, och lurar motståndaren att släppa sitt skydd när tillräcklig skada orsakas när den kommer i kontakt.

Först försökte Boruto verkligen göra det här steget så det råder ingen tvekan om att han inte kommer att kunna hantera Rasengan. Men det finns ytterligare en punkt att notera: Boruto tillämpar omedvetet vindmogna chakra på sin Rasengan, som perfekt definierar att han kunde skapa Rasengan med så mycket kraft.

I slutet av filmen:

Naruto är imponerad av att Boruto kunde lära sig Rasengan och fortfarande inte kan röra sig, lägger till sitt eget chakra i Boruto Rasengan, vilket gör det gigantiskt.

Så Naruto lade helt enkelt till sitt eget chakra för att göra den Rasengan mycket större. Eftersom Boruto också lär sig att utföra Rasengan medan han tränade från Konohamaru Sarutobi efter omfattande övning, kunde han hantera Bigger Rasengan. (Obs: att det var hans egen Rasengan men i större storlek än den vanliga.)

Även på Boruto Uzumakis wikia-sida nämns inget om Choodama Rasengan (även i film) i Jutsu-sektionen, så enligt den givna informationen måste vi acceptera det faktum att det inte var en Choodama Rasengan.

4
  • fyi Chōōdama Rasengan står bara för big ball rasengan, frågan du länkade har inget att göra med min fråga, eftersom vi pratar om olika delar av filmen.
  • 1 @JustDoI Jag antar att du har rätt. Jag kanske av misstag har lagt till det. Jag redigerade det bara. Men en sak måste du notera att i Boruto Uzumaki Wiki-profil - där i jutsu-avsnittet inte nämns något om Choodama Rasengan (även i film), så enligt given information måste vi acceptera det faktum att det inte var en Choodama Rasengan
  • Du kan sedan redigera vad du har sagt i den kommentaren, det gäller mer i frågan än att peka på en annan scen som inte diskuterades. Jag gillar din senaste kommentar mycket mer än avsnittet som redigerades av @LightYagami
  • huvudfrågan med jätte rasengan är chakrat som krävs för att göra det, inte förmågan att hantera det. Jiriya använder bara större rasenganer i Sage-läge, där han kan använda Nature-chakra istället för sitt eget. Narutos första stora rasengan mot den falska Itachi tömde honom kraftigt chakravis, men i slutändan kastade han den själv som en vanlig rasengan. Det var precis som när han gav jätte rasenganerna till sina vänner i kriget strax innan de besegrade Juubi Obito, de kan inte använda rasengan, men det är förmodligen inte svårt att styra en chakra som är stabil.