Anonim

Topp 10 filmskildringar av Grim Reaper eller Death

I anime och manga finns det versioner av karaktärernas ritningar som kallas "chibi" eller "superdeformerad".

Vad är historien bakom detta, och när började rita chibi-versioner av karaktärer?

1
  • SD Gundam gjorde det först .... 1986 tror jag.

Användningen av chibis började förmodligen på grund av Sailor Moon.

Termen Chibi populariserades av anime Sailor Moon i karaktären Chibiusa / Chibi-Moon, som är dotter till Sailor Moon / Usagi ("Chibi-Usa" som i "Chibi Usagi"). En ännu tunnare karaktär i samma anime fick namnet Chibi Chibi (ungefär 3 år gammal). (Ändrad 23 september 2009; källor: (1) (2))

De använder också chibi-tecken för att visa mindre barn eftersom den faktiska innebörden av ordet är "kort person" eller "litet barn."

En annan anledning till chibi-ritningar kan också vara för ett sant uttryck för ämnets egenskaper.

De uttrycker ibland karaktärens sanna natur. Personen kan ljuga, men en chibi kan säga sanningen inom individens sinne. En chibi kan också uttrycka en natur, som massiv ilska som gömmer sig under ett svalt, lugnt yttre. Till exempel; karaktären Hiei, från den populära anime / mangan YuYu Hakusho, är ofta ganska lugn och döljer sin sanna blodlust och kärlek till striderna som bara visar sig genom hans chibi-form, vilket ses i mangaens sjunde bok. Detta används också i den populära anime Naruto med Sakuras sanna form. Det är ett enkelt sätt att visa sidor av en karaktärs personlighet som kan komma att vara besvärliga eller alltför allvarliga utan denna användning av komedi.

Chibi används dock inte alltid av dessa skäl; Tänk på Katekyo Hitman Reborn. Där används chibis som en förbannelse. Detta ger fortfarande mycket komiskt värde och hjälper till med historien. Det används dock inte riktigt för att uttrycka karaktärernas natur eller för små barn.