Anonim

Från aska till nytt - genom allt (ljudström)

Madoka har en karaktärslåt med titeln "See You Tomorrow" ( , Mata Ashita) medan Sayaka och Kyoko har en duettlåt med titeln "And I'm Home".

Jag fick precis reda på att Homura och Mami inte har en karaktärssång (från denna Puella Magi-wiki-sida) som Madoka, Sayaka och Kyoko gör. Finns det några karaktärssånger för Homura och Mami? Om det inte finns, varför gjorde de inte en för dem?

Tillagd för att klargöra, med karaktärssång menar jag

En låt vars sång tillskrivs karaktären eller karaktärerna som sjunger låten.

enligt denna fråga Vad är en karaktärsång ?

8
  • Du kan associera Magia med Homura eftersom det är det mest spelade spåret när Walpurgisnacht handlar om och Homuras mål (pre Ultimate Madoka) är att det är förstörelse (Walpurgisnacht är normalt orsaken till att Madoka blir en Magical Girl)
  • Jag hörde det också, men varför gör de inte någon officiell sång för dem?
  • förmodligen för att Magia inte sjöngs av hennes seiyuu, sångerna som listades på Wiki sjöngs av Madoka's, Kyoko's och Syayka's seiyuu, även om det inte går att svara på din fråga, varför jag har lagt upp kommentarer
  • Nej, men tänk verkligen på det här: Homuras karaktär är för allvarlig för en sång. Mami Jag vet inte, kanske bara inget att sjunga om.
  • @ user1306322 Homura kanske för serier men hur är det med Moemura? (tidslinjen före anime), även med Mami verkar hon inte ha så mycket att sjunga om eftersom hon inte får mycket skärmtid i anime när hon dör tidigt eller har en ansträngning av galenskap i en flashback. hon har bara en lite större roll i Rebellion (men ändå, duett med Nagisa?)

Jag är inte säker på exakt hur en karaktärs "officiella" sång definieras, men en "Credens Justitiam" är enligt min erfarenhet ofta associerad med Mami. Här är en källa som visar detta som fallet. Vidare, för ett mer spekulativt tillvägagångssätt, är detta låten som spelas under flera av scenerna som involverar Mami, och på samma sätt

verkar inte längre spela i anime efter att Mami dör (om minnet tjänar mig rätt).

Således vore det vettigt att detta identifierades som hennes temasång.

När det gäller Homuras sång säger samma källa som jag listade tidigare att Homuras temasång är "Puella in Somnio" ("Flickan i drömmen"). Google som söker efter "homuras tema" kommer också att returnera flera YouTube-videor hela den här låten. Som tidigare tror jag att den här låten spelas oftast (om inte exklusivt) i scener som direkt involverar eller presenterar Homura.

2
  • 3 A karaktärssång är en som sjungs av karaktären i fråga. Jag håller med om att du kan kalla "Credens Justitiam" a signaturmelodi för Mami, men det är inte ett karaktärssång, eftersom sången inte görs av Mami (dvs. Fukuhara Kaori). Kontrast "Mata Ashita", som sjungs av Madoka, och "And I'm Home", som sjungs av Sayaka och Kyouko.
  • @senshin Gotcha. Jag tänkte att det här svaret var för lätt för att vara det du letade efter! Tack för klargörandet.

Ja, det är ett sent svar ...

TL; DR-version

Karaktärssånger

  • Madoka Kaname: Mata Ashita
  • Homura Akemi: Anslut
  • Mami Tomoe: Credens Justitiam
  • Sayaka Miki och Kyoko Sakura: And I'm Home


Jag skulle tillskriva Credens Justitiam spåra som Mami's karaktärssång.

De Ansluta spår är Homura Akemi's karaktärssång.

Det är faktiskt inte uppenbart, för det visar sig Madoka Kaname genom hela videon; Detta är faktiskt perspektivet på Homura i det ursprungliga universum, innan hon ville bli en magisk tjej. Hon hade sett sina vänner (Madoka, Sayaka och Mami) skydda staden från familjer och häxor som magiska tjejer. (Kom ihåg det Kyoko introducerades i berättelsen först när Mami dog ...)

Detta är vad som består av videoinnehållet i öppningen Ansluta Spår.

Texterna förmedlar faktiskt Homura tankar efter att hon har levt igenom flera tidslinjer och förmedlar att hon aldrig kommer att tveka att skydda Madoka...

Lägg också märke till att det spelas i slutet av avsnitt 12, vilket stöder det faktum att det är det Homura karaktärssång.

Krediter till användare senshin och Secret Evil Radio för sina tankar!