Anonim

Målpraktik | Splatoon Anime ス プ ラ ト ゥ ー ン ア ニ メ

Det verkar som om den här genren verkligen toppade 2017, men vi har haft Digimon och Sword Art Online i flera år tidigare. Vad började verkligen denna boom?

1
  • Jag skulle säga att det har mer att göra med spridningen av isekai webbromaner, som i sin tur slutade i en spridning av isekai ligh-romaner som senare förvandlades till anime. Nämnda webb-romerska boom skulle påverkas av serier som SAO, men förmodligen är det viktigaste Mushoku Tensei, som fortfarande ligger högst upp på listan i Syosetsu trots att det slutade för några år sedan. Jag är inte tillräckligt kunnig om detta ämne för att kunna ge ett ordentligt svar.

Enligt Gigguks video Isekai: Genren som tog över modern anime, paulnamidas kommentar är i grund och botten korrekt - det fanns isekai-show på 90-talet, men de var främst shoujofokuserade och den senaste bommen verkar främst härröra från bommen i ljusa romaner som kom efter populariteten för Sword Art Online (som inte i sig var tekniskt isekai, men det ställde upp saker bra för dem).