Anonim

Ripple XRP CRYPTO Nyheter: XRP Killers? HA | JPM, Bancor, RTGS | Förvaring, utlåning, handelstillväxt

Jag är säker på att många av er har stött på den här tropen i någon anime / manga, där en karaktär ger tummen upp med en präglad spiral.

Spiralen är förmodligen en förenklad hanamaru:

som i princip har samma betydelse som tummen upp, eller "bra jobb".

Fokus i denna fråga är dock på spiralen som visas på pekfingret.

I de två exemplen som visas ovan visade karaktärerna uppenbarligen inte godkännande, så tanken på att spiralen är en förenklad hanamaru är ute.

Någon har ställt samma fråga här:

Spiraler. Bara spiraler. Tydligen finns det "spiraler av depression" och "spiraler av lycka?" Jag tror att jag hörde att depressionsspiralerna är avsedda att representera "sorgliga andar / spöken" eller något liknande? Men om karaktären har spiraler på kinderna är hon glad. Om det finns en spiral på fingret när hon pekar på dig, är hon triumferande eller stolt. Kan någon rensa upp detta? : 3

Finns det någon källa till detta uttalande i fetstil?

Min fråga är: vad är den avsedda effekten av spiralen på karaktärens pekfinger, och var kom denna trope eller konststil från?

5
  • Med den bild du har lagt upp är det nästan som om Chidori trycker fingret mot skärmen och säger till publiken att "Gå! Nu!"
  • Jag tror att tanken är att skapa en extrem närbild av fingret, menat att skildra idén att de menar affärer. Att visa fingeravtryck är ett sätt att säga "wow, vi är uppe STÄNGT!"
  • Detta händer också när karaktärer tummen upp ibland; se media.animevice.com/uploads/1/12141/490423-konata.jpg.

Som nämnts tidigare är det ett fingeravtryck.

Vanligtvis visas spiralen bara när karaktärens finger / tumme är nära skärmen. Anledningen till detta är helt enkelt att lägga till detaljer i något som tar upp mycket av skärmen. Titta på bilden utan spiralen:

Eftersom fingret tar upp mycket av skärmen är det svårare att fokusera på när det är i samma färg. Införandet av fingeravtrycket hjälper till att bryta upp det utrymmet - även om det är en grundläggande design.

Anledningen till att det är en spiral är för enkelhetens skull. Fingeravtryck är väldigt invecklade och är mer problem som det är värt, såvida inte hela animationen är löjligt detaljerad - annars skulle du få en skarp skurrande kontrast mellan förgrunden och bakgrunden:

Uppenbarligen är detta överdrivet, men jag föreställer mig att halvhjärtade försök också skulle se ut.

Om det finns en spiral på fingret när hon pekar på dig, är hon triumferande eller stolt.

Jag tror inte att det finns några verkliga bevis som tyder på detta. Denna design används i många situationer, ofta när en karaktär är arg.

TL; DR - Det är att bryta upp området på fingret utan att gå in i detalj

2
  • 1 Detta är ett rimligt argument, men jag måste verkligen titta på mer anime och identifiera fler scener med denna "trope" för att verkligen uppskatta det och rensa mina tvivel om möjliga motexempel som inte kan förbises.
  • Japp. Fingeravtryck. Tanken är att karaktären skjuter fingret i ansiktet på någon och skärmen visar synvinkeln för den andra personen som också används när karaktärer bryter den 4: e väggen och pekar på betraktaren.