Anonim

Min fråga: Är Edermask från manwha Magician av Kim Sarae baserad på någon gammal legend / myt?

En odödlig man som letar efter källan till hans odödlighet för att bli dödlig igen. Om man sett detta koncept tidigare i tyst anime / manga. Vanligtvis åtföljs dessa människor också av några legendariska svärdsmän. Baseras detta på någon gammal myt / legend eller på något annat?

3
  • Det kan vara relaterat till den "förbannade med fantastiska" tropen.
  • @JonLin Jag tror säkert att det är relaterat;). Även om hans förbannelse är ganska mycket självförväntad.
  • Denna karaktärs arketyp liknar huvudpersonen i denna novell av Jorge Luis Borges, som söker floden som gjorde honom odödlig, så att han kan bli dödlig igen.

Det verkar som om flera av de andra karaktärerna och viktiga berättelser är baserade på grekisk mytologi. Allt om detta inte har bekräftats av författaren själv ännu.

Det finns ingen egentlig figur i grekisk mytologi som heter Edermask / Ethermask / Nenomius, antagonisten Janus verkar ha en grekisk motdel. janus, guden för början och passager. Sägs vara en gud med två ansikten. En inför framtiden och en inför det förflutna.

Den här guden skulle passa bilden av båda karaktärerna eftersom deras utseende är identiskt och beteende som matchar den här gudens. Man kan inte släppa det förflutna och man vill bara gå framåt (mycket, mycket grovt transkriberat).