Anonim

Under striden med Zeruel när EVA Unit 01 tappar all makt går Shinji in i något demoniskt tillstånd och säger att ängeln ger Ayanami tillbaka eller möter konsekvenserna. Efter att han sagt detta, aktiveras EVA-enhet 01 igen och går in i sitt berserkläge och startar därmed sin "uppvaknande" -process.

Nu fick det mig att tänka, aktiverade Shinji själv EVA Unit 01: s berserk-läge i stridens hetta eller var tidpunkten precis rätt för både EVA Unit 01 och Shinji?

I den ursprungliga anime-serien konstaterades att berserk-läget inte kan utlösas frivilligt. Dessutom antyddes det åtminstone starkt att "berserk-läget" faktiskt är

manifestationen av moderlig kärlek och skydd, eftersom den alltid aktiverades när Shinjis liv var i omedelbar fara.

I återuppbyggnadskontinuiteten finns det så kallade "odjurläget" som kan aktiveras av piloten, men det visas bara någonsin för enhet-02, inte för enhet-01. Därför är det åtminstone mycket osannolikt, om inte helt falskt, att Shinji villigt kunde ha aktiverat detta läge.

Jag tror att berserker-läge aktiveras av

själen till Yui Ikari. Hon är inne i Eva och aktiverar sin fulla kraft när hon känner att Shinji är i riskzonen.

1
  • 1 från min förståelse har Rebuild ännu inte etablerat hela älskade själar i Evas sak och OP hänvisar till händelser från Rebuild-serien