Anonim

Det komplicerade kinesiska släktträdet

Jag märker till exempel att Akagi och den Kaga båda började bygga 1920, och de framställs som äldre än Fubuki, den Mutsuki, och den Yuudachi, som alla först började bygga senare.

Är detta ett rimligt konsekvent mönster bland de andra flottflickorna? Eller är det mer eller mindre godtyckligt vilka flickor framställs som äldre än andra? (Eller är det inte godtyckligt, men baserat på något helt annat, som fartygsklass?)

1
  • Jag antog alltid att det var en "ålder" sak.

Några punkter som utesluter fartygets ålder som avgörande faktor:

  • De Nagato och den Mutsu är flottans sekreterarfartyg och har högsta anciennitet, ändå byggandet av de fyra Kongou-klassens slagskepp hade alla avslutats minst fem år i förväg. De Kongou-klass var alla ursprungligen stridskryssare, vilket är en möjlig anledning till deras lägre anciennitet förutsatt att den baseras på fartygsklass, eftersom Nagato-klassen var dreadnoughts, och Nagato tjänade ofta som flaggskepp IRL.
  • De Ashigara och de andra tre Myoukou-klassa tunga kryssare avbildas som lärare. Men varje enskild Mutsuki-klassförstöraren slutfördes omkring 4-5 år före dem, och de är Ashigarastudenter i showen.
  • De Ooyodo lätt kryssare slutfördes 1943, långt efter de flesta andra fartyg i flottan, men arbetar med Nagato och Mutsu, vilket sannolikt beror på att hon ursprungligen var avsedd som befälhavare för ubåtoperationer och kort fungerade som flaggskepp för den kombinerade flottan innan hon sjönk.
  • De Shimakaze var också äldre än Mutsu.

Med tanke på de andra hänvisningarna till verkliga attribut för de olika fartygen och deras historier (t.ex. Sendai kämpade alla sina strider på natten, därav hennes karaktärs besatthet därmed), antar jag att flottans senioritet hanteras baserat på fartygsroller i den faktiska Combined Fleet, vilket ungefär skulle följa fartygsklassen bara på grund av olika kapacitet / statistik för varje.

Informationen från fartygen hänvisas från Wikipedia