Anonim

TLC - Unpretty (Officiell video)

Durarara !! Avsnitt 2 berättar om en tjej som heter Kamichika. Nära slutet av avsnittet, efter ...

... Celty tar henne till taket för att möta Izaya, han låter Kamichika till takkanten. Han berättar för henne att många människor har hoppat dit och försökt övertyga henne om att hon inte är ett specialfall. Därefter lämnar han, och Kimichika, efter lite tvekan, bestämmer sig för att hoppa. Men Celty räddar henne.

Izayas motiv här är lite förvirrande. Även om vi glömmer att han har ...

... beordrade kidnappning och räddning av en tjej bara för skojs skull,

han är lite inkonsekvent genom att berätta för henne om alla människor som hoppade från taket. Först verkar det som att han hjälper Kimichika genom att visa henne att hennes fall varken är speciellt eller så illa, och det är inte värt att hoppa. Det verkar till och med fungera först när flickan tvekar. Men när Izaya lämnar,

hon bestämmer sig fortfarande för att hoppa av taket!

När Izaya ser Celty hjälpa henne, agerar han inte alls förvånad, ungefär som om han förväntade sig detta scenario. Men han kunde inte heller vara säker på det

Kimichika skulle hoppa eller att Celty skulle rädda henne (jag tror att han inte ens visste att Celty inte hade lämnat).

Så skildrar detta honom som en person som visste att Celty skulle rädda henne, och på grund av det skulle flickan återigen förstå att livet är värt att leva?

För annars visas han som en man som uppmuntrar en annan person att begå självmord bara för skojs skull att observera det!

Jag tror att du överväger detta.

I brist på ett bättre ord är Izaya ett troll. Period.

En som skickar ett medvetet provocerande meddelande till en nyhetsgrupp eller anslagstavla i avsikt att orsaka maximal störning och argument. (hämtad från Urban Dictionary)

Men för personlig interaktion i verkligheten istället för på internet.

I själva verket är han ett fantastiskt troll - vilket framgår av hans förmåga att läsa människors tankar och förutsäga deras handlingar. Vilket i sin tur ger honom en stor förmåga att "leksaka" med människor hur han vill.

För nästan hela showen är hans handlingar alltid att framkalla svar hos andra människor utan hänsyn till deras välbefinnande (eller snarare att avsiktligt skada dem på specifika sätt).


han är lite inkonsekvent när han berättar om alla människor som hoppade från taket.Till en början verkar det som om hans handlingar är inriktade på att hjälpa Kimichika genom att visa henne att hennes fall varken är speciellt eller för dåligt, och att det inte är värt att hoppa.

Eftersom han erkänner att han försöker med människor att se deras svar kan denna typ av inkonsekvens mycket väl vara avsiktlig att framkalla en reaktion från Kamichika.

När Izaya ser Celty hjälpa flickan agerar han inte alls förvånad, ungefär som om han förväntade sig detta scenario.

Det är troligtvis för att han känner Celty ganska bra och det är vanligt att hon håller fast och räddar människor.

Kimichika hoppar inte heller att Celty kommer att rädda henne (jag tror att han inte ens visste att Celty inte lämnade)

Som ett troll spelar det förmodligen ingen roll för honom. Men det är mycket möjligt att han visste att Celty kommer att rädda henne och han ville se Kimichikas reaktion efter att ha tänkt att hon skulle dö bara för att bli räddad.

Det som togs upp ovan är en del av det. Men Izaya är en riktigt komplex karaktär att förstå, särskilt i anime och manga, så om du verkligen vill förstå det så bra som möjligt, borde du läsa ljusromanerna. De enda två personer som jag tror att du kan säga att han faktiskt "hatar" är Heiwajima Shizuo, och en pojke vid namn Nakura (eller, snarare, han gör faktiskt för den killen) som gick i samma mellanstadium som han. Izayas observation av människor blev så småningom en besatthet över tiden, och det är inte som om han egentligen ogillar eller behöver skada någon person (förutom de två), men han kom aldrig för nära eller stannade för långt, för han var nöjd med att se människor i alla möjliga situationer.

Oavsett om det är elever som slumpmässigt hästar eller skämtar, slåss, spelar kortspel, kramar över djur, besatt av fandoms, människor som begår självmord eller något, till och med någon som dödar en annan person. Han betraktar varje människa och varje situation som de eventuellt kan ha samma värde för honom. Vad han sa var sant, men efter att du läst mer i ljusromanerna, särskilt volym 9, är han inte någon ond skurk eller något, men han är inte riktigt den typ av kille som räddar någon som vill dö, för han vill inte att bygga någon form av relation, även om han och Shinra faktiskt är vänner enligt en "människans standard", snarare än Izayas standard.

Problemet enligt min åsikt med både anime och manga är att de inte riktigt förklarar mycket av Izayas synvinkel ("personliga" tankar och känslor) alls i frågorna, och skär ut en hel del viktiga detaljer om karaktärer och berättelse, och mer än du kanske tror. Först kan han låta som en jerk, men han är egentligen bara brutalt ärlig när det gäller hur han har observerat otaliga människor att agera domare grejer.

Återigen är det mer av en besatthet och till och med av en extrem vana som blev en del av honom. Det är inte som om han själv skulle gå ut ur hans sätt att faktiskt fysiskt skada någon (förutom Shizuo helt säkert, fram till volym 13 eller högre tror jag), inte heller skulle han faktiskt betala eller beordra någon att skada en annan person, eftersom han bara säljer information som de vill ha dem. De gör med det vad de vill.

Närhelst han sa att han startade hennes kidnappning tror jag att han talade på ett mer bildligt sätt att tala. Med andra ord sa han att schackpjäsen skulle ha lett till det, för han vet hur människor fungerar. han gör har förmodligen några allvarliga bakomliggande frågor angående identitet och acceptans av sin egen mänsklighet, oavsett om han vill förutom det eller inte. Hur som helst ... Jag hoppas att jag har klarat den här frågan ...? Förresten, Izaya är en av mina favoritkaraktärer i Narita! -Versen och anime / manga / fandomvärlden. Han kan vara ett troll, men han kan verkligen vara intressant (och så söt för mig x3) ibland.