Anonim

gdzie oglądać anime

Jag tittade på MyAnimeList, det finns en klassisk serie, det är Devilman, hade en anime-anpassning den 5 januari 2018. Jag är intresserad av att se den här serien. Snabbsökning för dessa serier, den har många anpassningar sedan 1970-talet.

Måste jag titta på alla dessa serier innan jag började titta Devilman: Crybaby? Är dessa serier inte relaterade till tidigare serier?

Obs! Jag har aldrig sett eller försökt titta på den här serien, så jag har ingen aning om denna franchise.

3
  • Jag har aldrig sett det eller Devilman, men allt jag har sett om Devilman Crybaby säger att det är en moderniserad återberättelse av Devilman manga, så det står förmodligen på egen hand.
  • Din titel och fråga är tydligt annorlunda. vill du veta om serien är relaterad, eller om det finns några av dem du behöver se innan du tittar på Crybaby? Denna förvirring ledde till två motsatta svar som var och en är åtminstone delvis korrekta
  • @JesseBarnett Jag menar, jag vill veta om det finns några av Devilman-serier som jag behöver titta innan jag började titta på Crybaby

Ja

Devilman Crybaby följer ungefär plot av den ursprungliga devilman manga (1972) som startade Devilman Franchise där det finns uppföljare, prequels, remakes, nya plotlinjer, crossovers ect ... I huvudsak ett kontinuerligt flöde av nytt innehåll från 70-talet fram till i dag, se länken ovan för detaljer om vilka serier som passar var.

REDIGERA: Bara kommentera det andra svaret och säga nej. Mitt svar var egentligen tänkt att svara på titeln på dessa verk relaterad där det verkar som du svarar specifikt på om OP bör titta på något annat först. Medan jag håller med står Devilman Crybaby på egen hand som en berättelse och det finns inget innehåll nödvändig att se före eller efter att ha tittat på ... Det finns gott om historieförbindelser att hitta andra verk som mangan med titeln "Devilman Shin" och "Devilman Lady" som är officiella uppföljare, eller prequellen "Demon Knight"

2
  • Vilken djävul ska jag titta först? Är det djävulens original? Eller devilman: seriesz eller ddevilman: bla bla bla?
  • "Devilman Crybaby följer ungefär plot av den ursprungliga devilman manga" så jag rekommenderar att du tittar på Devilman Crybaby först

Nej

Du behöver inte titta på någon av de äldre serierna för att titta på crybaby. Crybaby är huvudberättelsen från början till slut som följer Devilman-mangan. Det har inga historiaanslutningar till den andra serien.

1
  • någon länk / referenser?