Anonim

DÖDSPERSEPTION

I Tsukihime kan Tohno Shiki se "döden" med sina Mystic Eyes of Death Perception i inte bara levande saker utan också i föremål. Aoko förklarar för honom att alla föremål, både levande och livlösa, i sig har "död" när de skapas. I delar av Tsukihime har det visat sig att Tohno Shiki kan klippa dessa rader av "död" för att förstöra föremål. Till exempel när han kämpar mot Roa på skolan i Arcuied Route / Anime förstör han en hel hall med bara sin kniv.

Ryougi Shiki, efter att hon vaknade från sin koma och fick Mystic Eyes of Death Perception. Men vi ser henne bara använda den på levande saker eller saker som en gång levde (som spöken som var med Kirie Fujou eller hennes spökekropp, Corpse Wraiths hade eller Wraiths själva när de var i Ryougi Shiki). Den enda gången vi någonsin ser henne "klippa" någonting som inte levde är när hon kämpar mot Fujino Asagami och "skär" den inkommande användningen av hennes Mystic Eyes of Distortion eller när hon skär Souren Arayas Rokudou Kyoukai. Men det här är mer "konceptuella saker" snarare än "livlösa saker".

Tohno Shikis Mystic Eyes of Death Perception var i princip trasig eftersom han inte kunde stänga av dem och var tvungen att använda Toukos Mystic Eye Killers, som Aoko hade stulit. Han får också huvudvärk när han inte bär Mystic Eye Killers eller när han försöker förstå förekomsten av livlösa föremål (prick där dödslinjerna möts), den senare orsakar ännu värre huvudvärk. Ryougi Shiki verkar dock vara normal. Touko slutar med att lära henne hur man stänger av dem (de var alltid på när hon vaknade i The Hollow Shrine, stängde av tillfälligt när hon skadade ögonen men genom att se över landskapet kunde hon sätta på och stänga av dem efter behag) och skulle ha berättade för henne om att se döden i andra saker som förklarar hennes förmåga att förstå att skära Rokudou Kyoukai eller Fujinos attack.

Kan Ryougi Shiki se "döden" i livlösa föremål som Tohno Shiki kan?

Det beror på vad du menar med "livlös".

I allmänhet kan immateriella objekt som ord inte "dödas" eftersom de inte finns. Ett fenomen som en storm kan inte dödas, men den särskilda händelsen (regn / vind / moln) kan spridas.

I Tsukihime Dokuhon Plus-period bok, Nasu nämner att:

Ryougi's Shiki Mystic Eyes är överlägsen Tohno's. Hon (till skillnad från Tohno) kan uppfatta döden för nästan vad som helst, men hon är begränsad till vad hon uppfattar som "levande".

Så ta något som en stol, som ses som "levande", för den är inte trasig. Ryougi skulle se linjer på en ny stol, men inte på en trasig stol, för hon tror att den redan är "död".

Observera att denna uppfattning endast gäller hennes uppfattning om "levande" i motsats till om något "har liv." Trots att Kirie Fujous spöken var "döda" kunde de fortfarande dödas eftersom de är "levande" i den meningen att de kunde interagera och störa den verkliga världen, som om de levde.

Som en sidoanteckning är Arayas barriär kopplad till hans kropp, så när Ryougi skär den är det som att skära en del av Araya (det är därför han har ont).