Anonim

Sad Song {Anohana AMV}

I Ano Hana dog Menma när hon var liten, men sedan några år senare när hon dök upp igen var hennes spöke en tonåring. Vad hände exakt här?

1
  • Så vitt jag vet finns det ingen kanonförklarande förklaring till detta. Vi kan anta det som "under tiden kan hon inte åka till efterlivet, hon växer upp tillsammans med sina vänner". Men jag tror inte att det kommer att passa med östlig andlig tro eftersom normalt utseende är detsamma efter döda oavsett hur många år som går.

Jintan har fortfarande romantiska känslor gentemot henne, liksom de andra manliga karaktärerna. Det finns också några scener (åtminstone en, och jag tror mer) där Menma sitter på Jintans gren och rör sig, vilket naturligtvis ger honom näsblod och åtminstone en gång får honom att passera. Implikationen är att hon inte har någon aning om vilken typ av effekt detta har på honom eftersom hon dog innan hon lärde sig om sådana saker.

Det verkar troligt att skaparna inte ville visa den typen av scen med Menma som ser ut som ett barn. Kodomo no Jikan slutade inte anpassas för den amerikanska marknaden på grund av sådant innehåll. De sena tonåriga manliga karaktärerna som har romantiska känslor gentemot en sådan ung karaktär skulle också ha en tendens att kasta ut människor.

1
  • Menar du att de inte vill ha några problem med att sexuella övergrepp mot barn kommer över dem, de visade Menma som vuxen? Den synen verkar ganska övertygande!

Det finns två rutter här:

Om Menma var ett spöke eller en ande:

  • Vi vet att hon inte har något minne om klyftan mellan hennes död och hennes återkomst
  • Således var hon troligtvis i någon form av stas eller limbo, men fortfarande åldrad
  • Den största sannolikheten är att hennes själ fastnade i den mänskliga världen eftersom hennes önskan inte uppfylldes, så hon fortsatte åldras
  • Alternativt är det möjligt att andar kan kontrollera sitt utseende och det verkade bara naturligt att vara i åldern av hennes vänner
  • När det gäller att förklara minnesgapet vill jag tro att hon omedvetet väntade på att Super Peace Busters skulle komma ihop igen, och när det inte hände hade hon inget annat val än att vakna i den mänskliga världen och sätta allas längtan att vila själv.

Om Menma var en kollektiv hallucination:

  • Hon växte upp i deras hallucinationer av en anledning.
  • Anledningen kan spekuleras som:
    • Alla ville också att Menma skulle växa upp, men ville fortfarande inte släppa sin död.
    • Omedvetet verkade det bara naturligt för Menma att växa upp också, för hon var inte död i karaktärernas hjärtan

Personligen skulle jag vilja ha det bättre om Menma var en hallucination för att se människor lösa sina egna känslomässiga traumor utan något gudomligt ingripande (en ande som kommer att göra saker bättre genom att träffa sina nära och kära, etc.) är mycket mer rörande.

Absolut inget av detta är kanon men det kan vara i våra hjärtan.

Jag skulle också säga att Menmas återkomst redan var tillsagd att hända. Jag förstår outro-låten som något som Menma tänker eller sjunger. Och han sjunger att hon ville träffa Jinta i augusti efter tio år igen, och jag tror att den andra än bara se Jin-tan igen, hon såg också att Super Peace Busters inte längre är riktiga vänner som höll här "här" . Hon ville att hennes vänner skulle komma tillsammans igen, vara vänner. Ingen ska ge sig själv svaret

Jag tror att hon dök upp som tonåring eftersom det fanns skäl bakom det som sådant:

  1. Jag tror att hon återkom som tonåring för att Jintan fortfarande gillar henne, och det gör även andra manliga karaktärer, även om hon är död.

  2. Hon dök upp igen som vuxen eftersom det verkar lite konstigt för äldre tonåringar att gilla en 7-10-årig tjej.

    Dessutom, om du förstår outro-låten helt, skulle du tro att den är i linje med den som något Menma skulle tänka / sjunga till Jintan.

    Kanske ville hon också få tillbaka "Super Peace Busters" igen, eftersom hennes död fick dem att splittras.

  3. Människor, inklusive hennes mamma (eller mamma, hur du än vill säga det), ville inte att hon skulle dö den dagen och de önskade att hon hade vuxit upp för att leva ett underbart liv.

    (Det är meh bein 'smart ( ) ; ^;)