Anonim

Love's to blame - Joel & Luke yrics Lyrics Video

Under Black Rose Saga avslöjar varje kandidat sin djupaste fientlighet och fruktar att ramen i hissen ändras från

Fjäril> Cocoon> Caterpillar> Leaf

Fjärilen är vad ramen är när hissen börjar röra sig ner, för det mesta stannar den vid Cocoon innan Mikage uppmanar kandidaten att "gå djupare" med att bladet dyker upp när hissen ska nå rummet med alla av kistan.

Jag undrar vad som är meningen bakom denna föränderliga ram?

0

Progressionen från fjäril till löv föreslår att man fattar greppet om något: fjärilen började från en katepillar som äter ett blad. Men denna idé att gradvis gräva djupare förklarar inte riktigt monologprogressionen. Till exempel, med Shiori, är utvecklingen från:

  1. Hatade alltid Juri och ville ta bort något från henne. ("Gå djupare.")
  2. Juris vänlighet såg ut som om hon gjorde narr av Shiori. Hon trodde att det att ta bort Juris påstådda kärleksintresse skulle förändra saker, men hon kände sig bara värre efter att ha gjort det. Nu vet hon om hänget, saker är annorlunda.
  3. På ett bra sätt vet Shiori inte vad hon ska göra nu.
  4. "Det är ingen nytta. Varför ser du så på mig?"

Det gör vi som regel inte alltmer "djupare" motiv när bakgrundsbilden fortskrider. Huvudregeln som styr hur monologen fortskrider verkar vara:

  1. Innan "gå djupare", består av åtminstone en anspelning på vissa rädslor
  2. Efter "gå djupare", består på en utvidgning av rädslan och möjlig förklaring av motiv.

Så medan jag skulle inte läsa för mycket in i de stiliserade elementen (som är min allmänna politik med fiktion, när betydelserna inte är uppenbara), kan jag säga att det åtminstone passar av två skäl:

  1. Fjärilen "bryts ned" till vad den består av, liknar hur vi lär oss vad som ligger bakom karaktärernas problem.

  2. Bildens progression är vettigt eftersom det följer ett mönster och inte är uppenbart på sin plats. I mycket fiktion kommer den exakta "betydelsen" av motiv eller stiliserade element aldrig att föreslås; det viktiga är att de ändå inte kommer att vara på sin plats.

    (För att vara ärlig tror jag att den motsatta utvecklingen --- blad till fjäril --- inte skulle vara på sin plats om alla segment ersattes med det, och om det hände skulle jag ha kunnat göra något om hur karaktärerna expanderar och utvecklar sina motiv.)