Anonim

Varför alla ville ha den värsta bilen i världen

I avsnitt 5 av planetarisk, efter

krabba mech blåser ned den nedre halvan av hennes kropp,

Yumemi berättar för Junker (eller "kuzuya" / ; jag vet inte vad den vanliga översättningen är) att anledningen till att hon trodde att hon var lite "funktionsfel" är att hon hela tiden kom till slutsatsen att inga människor skulle någonsin träffa henne igen. Så Junkers ankomst visade verkligen att hennes slutsats var "felaktig".

Men Junker är det inte den första personen sedan kriget som träffade henne, eller hur? Det finns en flashback i avsnitt 1 där vi ser någon gammal kille berätta för Junker om hur mötte "en robot" som jag tror att det är säkert att säga var Yumemi. Att döma av sin irritation måste Yumemi ha varit vaken (inte sov / laddat), så jag skulle tro att Yumemi skulle komma ihåg den gamla killen.

Är det här ett plothål? Eller kanske en defekt i anime-anpassningen?

(planetarisk eftersom jag är ett litet och mest självständigt arbete, tycker jag att det borde vara möjligt att identifiera huruvida detta är ett plothål med en bra grad av säkerhet.)

Är det här ett plothål? Eller kanske en defekt i anime-anpassningen?

Både. Anpassningsinducerat plothål.

Flashbacken med den gamla killen är endast anime. Ingen sådan scen finns i VN och Junker hörde aldrig om robot som Yumemi.