Anonim

Noyan besegrad av Sultan Alauddin khilji | Noyan | Ertugrul Ghazi | Noyan mot Khilji

Jag har tittat Tokyo Ghoul och Tokyo Ghoul Root A, men jag läste inte mangan.

Tittar på dem tillräckligt för att förstå Tokyo Ghoul: re manga utan att läsa tidigare manga?

3
  • Nej anime och manga är olika så du bör läsa Tokyo ghoul manga först.
  • ja rota avviker lite från manga, men de viktiga delarna är fortfarande desamma. Jag har inte läst allt i RE än, men allt jag har läst hittills strider inte alls med anime.
  • Root A skilde sig från mangan MYCKET, inte lite.

En stor sak att notera är att Tokyo Ghoul Root A (den andra säsongen av anime) avvek kraftigt från mangan. I mangan lämnade Kaneki Anteku och gick på egen hand och bildade sin egen grupp. I anime gick han med i Aogiri.

Tokyo Ghoul: re är en uppföljare manga, vilket betyder att den bygger på Tokyo Ghoul. Den första säsongen av anime gör bara ett anständigt jobb med att täcka historien om Tokyo Ghoul, och den andra säsongen, som nämnts, divergerade och täckte bara en handfull av de största plotpoängen. När du bara har tittat på anime kommer du inte att känna till många plotpunkter som behandlas eller utvidgas i :re.

Men enligt min personliga åsikt kommer du bara att vara måttligt förvirrad att läsa :re om du bara tittade på anime. Tack och lov, Rot A konvergerade med kanonens berättelselinje nära slutet, och hade många av de stora händelserna inträffat identiskt med mangan (om än flera av dem i fel ordning, och som sådana händelser som körde dem till den ordning de var i hoppas över i anime ). Så som en anime bara tittare, skulle du ha kunskap om nästan alla de viktigaste plot punkterna.

Med en annan men här kan jag inte hitta en person som skulle rekommendera att göra det. Nästan alla som påstår sig vara ett fan av Tokyo Ghoul mangan ogillar mycket anime. Till och med det bästa reddit-inlägget som frågar var säsong 2 börjar i mangan möts med universella svar i kapitel 1 (som i, låtsas att du aldrig tittat på anime och starta serien från början). Som nämnts i Varför avvek Tokyo Ghoul √A helt från mangan ?, skillnaderna under säsong ett är ganska betydande, och du kommer att bli hårt pressad att hitta människor som föredrar anime berättelse framför manga.

Om du är desperat och vägrar att läsa från kapitel 1, börjar säsong 2 runt kapitel 46.

Du kan läsa Tokyo Ghoul: re utan att gå vilse, men du måste ha sett anime först.

Jag började läsa :re först av misstag, och det är så mycket vettigare om du vet vad som hände först.

1
  • 1 Det är Manga du måste ha läst först för att förstå vad som händer. Anime divergerade STORA från mangan, så mycket att många betydande plotpunkter saknas i anime som RE expanderar på.