Anonim

När Natsu, Wendy, Happy och Carla gick till Edolas kunde de först inte använda magi. Senare fick Natsu och Wendy X-bollarna för att återfå sin magiska användning. Men även utan X-bollarna kunde Exceed använda sin magi. Detta är enligt wiki eftersom de har sin magi placerad inuti sina kroppar precis som Mages of Earth Land.

Antagligen beror detta på det faktum att de är de enda varelserna i Edolas vars magi ligger inuti deras kroppar, precis som Mages of Earth Land.

Om båda har sin magi placerad i sina kroppar, varför är det bara överskott som kan använda sin magi, men Magiker behöver dessa X-Balls?

Också relaterad till den här frågan undrade jag varför överskridandet till och med tappade sin magiska användning till att börja med. Det sägs att de måste ha rätt tankesätt för att kunna använda sin magi, men när de kom in i Edolas för första gången visste de inte att magi var begränsad, så de skulle ha "rätt sinne -set "vid den tiden, eller hur? Så varför tappade de sin magiska användning när de kom?

2
  • Jag tror att när du ställer två olika frågor bör du ställa två olika frågor. Att säga att de är relaterade gör dem inte relaterade.
  • @ytg Inte säker på hur man sparar frågan då.

För att svara på din första fråga: för det sägs det. (Möjlig förklaring kan vara att överskridande låg där så att deras kroppar har någon mekanism som de bara behövde väcka men magiker behövde X-bollar för det. Men det här är bara en spekulation eftersom vi bara vet så mycket som det sägs: magiker behövs X-balls, överstiger inte.)

För att svara på din andra fråga: de skulle inte ha rätt tänkesätt. De var ganska mycket i tvivel om allt särskilt om sig själva. Vad är de, vad är de för ... vad de hittills visste förändrades ganska drastiskt på några timmar.Även om det inte uttryckligen anges i Fairy Tail, i de flesta andra universum (inklusive RPG) som använder magi behöver en hel del koncentration, så att "rätt tänkesätt" kan vara viktigare än du tror.

0

Jag har bara ett svar på din andra fråga. Det verkar som att "rätt sinne" handlade om att veta vem du är som person. Det enda verkliga beviset jag har för den här teorin är det faktum att när Happy och Carla hoppade av Lucky's Island Happy pratade om att de inte överskred skickades för att fånga drakmordarna var de trollkarlar som skulle göra allt de kunde för att rädda sina vänner. Strax efter det fick de tillbaka sin magi. Mitt enda andra alternativ skulle vara att de ändå inte kunde tvivla på sig själva, de måste vara förtroende för vad de gjorde, för strax efter att de kom till Edolas skulle de uppenbarligen kunna tvivla på sig själva vad de gjorde varför olika saker sedan de fick förtroende igen och återfick magi. Jag vet inte om någon av dessa är rätt men de är mina teorier

Earthland magiker både genererar och absorberar magi från det omgivande området men i Edolas är det sällsynt att hitta Ethernano där eftersom det finns ett begränsat utbud. Tänk på det så här, guld nu om dagen finns inte som i filmerna i stora bitar. Men istället är det en enorm mängd smuts som grävs upp och förfinas till guld. Det är detsamma där i Edolas överskridandet utvecklades för att generera sin egen magi men eftersom det var i begränsat utbud lärde sig människor inte att absorbera det eller generera det så att de inte har någon egen magi. På den andra sidan skapar och förbrukar magiska magister på egen hand. Genom att göra det så att de behöver båda för att använda magi gjorde X-bollarna att de bara kunde skapa sina egna för att använda magi, så det är som H2O men X-bollarna låter dem bara använda O.

Nu är Happy och Carla för att de trodde att de använde magi på samma sätt och därmed lärde sig hur de använde magi, eftersom de trodde att de skulle behöva absorbera magi från det omgivande de gjorde men när det inte fanns någon magi att dra på hade de ingen aning hur man använder magi. Men en gång fick de reda på sanningen och de visste att de kunde använda magi utan att absorbera den. Det var mest psykologiskt eftersom han som Superman trodde att han behövde äta, sova och andas så det gjorde han men när han fick reda på att han inte behövde var han inte längre orolig för det, säker på att han skulle göra dessa saker, men det betyder inte han var tvungen.