Anonim

YBO² - 太陽 乃 皇子

I Toradora-serien verkar bara Kihara adressera Kitamura som "Maruo". Varför är detta? Varför är hon den enda som kallar honom Maruo? Är "Maruo" det verkliga smeknamnet på Kitamura? Har de ett speciellt förhållande eller något? Är de barndomsvänner?

2
  • ja Kihara hade tydligen en förälskelse på Kitamura och motsätter sig en Aisaka x Kitamura-parningskälla (leta efter Maya Kihara), kanske Maruo är ett husdjursnamn som hon kom med bara för sig själv som hur par har husdjursnamn för varandra (trots hur han ser ut och agerar smarta Ryuji och Ami kommenterar att han är en idiot under sommarsemestern hos Amis)
  • Jag minns dock att det finns en hänvisning till Kitamura som ser ut som någon i en tidning men jag kan inte komma ihåg vilket avsnitt eller om den jämförda personen heter Maruo

Det är inte bara Kihara som kallar honom "Maruo" - många av flickorna i skolan kallar honom det. I ljusromanen påpekades det tidigt i volym 1 att olika tjejer kallar honom "Maruo" för att vara söt. I anime ser vi någon (jag kan inte berätta vem) som kallar honom "Maruo" i avsnitt 14 nära 4:40; och senare, kring 15:15, hänvisar NANAKO Kashii till honom som "Maruo" under ett samtal med Kawashima och Kihara

Hur som helst: anledningen till att han har smeknamnet "Maruo" är att han har en slående (?) Likhet (som Kihara noterar i avsnitt 2, runt 5:00) med karaktären MARUO Sueo från 90-talets show Chibi Maruko-chan:

Likheten sträcker sig uppenbarligen bortom det visuella - jag har inte läst / tittat Chibi Maruko-chan, men japanska Wikipedia säger att Maruo, liksom Kitamura, är en av de välgörande klasspresidenttyperna.

Det finns inget uttryckligt omnämnande av detta i ljusromanen (inte förvånande, med tanke på hur konstiga japanska medier handlar om att hänvisa till andra medier - varifrån MgRonalds kommer), men en viss skurning av det japanska internetet tyder på att referensen är ganska uppenbar för de som växte upp medan Chibi Maruko-chan var en populär sak.