Anonim

Mind Blowing Things About Naruto - The First Hokage Hashirama Senju

SPOILER ALERT: Om du inte har läst kapitel 657 i mangan, läs vidare på egen risk.

I kapitel 657 ber den återfödda Uchiha Madara Sasuke att gå med på hans sida och påpekar att de är de sista i Uchiha. Han dog emellertid före massakern i Uchiha-klanen och reinkarnerades med Edo Tensei först under fjärde världskriget. Han kämpade med de fem Kages och gick sedan till slagfältet där Obito kämpade mot Narutos lag. Obito hade ingen chans att berätta för honom historien om vad som hände efter hans död.

Varför vet han att Sasuke är den sista överlevande Uchiha?

6
  • Zetsu berättade för honom :)
  • Uhm, ja, jag tänkte på det, men jag läste igenom kapitlen igen, och det fanns ingen tid när de kunde prata.
  • @Happy, jag tror att frågan är "hur han visste" istället för "varför han visste". Ändå, som en slutlig Uchiha, han kommer att söka efter sina klaner och som ett resultat får han information om vad som verkligen hände dem.
  • @NaraShikamaru Naturligtvis kanske Madara fortfarande inte vet om massakern i Uchiha. Allt han behöver veta är att den enda Uchiha som lever är Sasuke, Obito och han själv.
  • @NaraShikamaru Du har rätt, Madara känner inte nödvändigtvis till Uchiha-incidenten. Jag tog bort detta uttalande från titeln, även om det är lite felaktigt nu. Jag ville verkligen inte skriva titeln som "Hur visste Madara att alla andra Uchiha förutom sig själv, Obito och Sasuke är döda?" Tobirama skulle vara rasande över en så lång titel, så snälla bära med den. : D

På sidorna 11, 12 och 13 i kapitel 657 är det uppenbart att Madara och Black Zetsu (Madaras testamente) kan kommunicera med varandra:

Black Zetsu tillägger (på sidan 11) att både han och Madara underskattades. Och på de två sidorna som följer 'visar han' återblick där han och Madara har kommunicerat under kriget.

Med tanke på detta, Jag skulle säga att det är säkert att anta att Madara fick informationen från Black Zetsu:
Antingen för att han berättade allt för honom direkt; eller Madara kan ha fått informationen "omedelbart" så snart han återupplivades, eftersom Madara och Black Zetsu delar ett djupare band, eftersom det senare är den förstas vilja.

Jag räknar ut två möjliga lösningar:

  1. Sa Zetsu till honom
  2. När han absorberar Hashiramas chakra och får tillgång till Sage Mode, kan han identifiera människors chakra, vilket tillåter honom att avgöra om någon av shinobi i närheten är Uchiha

Tänk på att Madara i grunden fick Sage Mode att se ut som ett skämt i nästan alla möjliga aspekter :)

REDIGERA: Eller kanske kan vi kalla detta en plothole: S Jag skulle också vilja tillägga att kanske Madara inte vet om massakern i Uchiha, utan bara vet att han och Sasuke är den enda Uchiha som lever (exklusive Obito på grund av hans situation).

4
  • Jag känner väldigt mycket att det var den första av resonemanget som du gav. Black Zetsu är Madaras vilja, som i hög grad är en integrerad del av Madara. Madara och Zetsu har visat sig kommunicera med varandra över stora avstånd, så kanske någon gång efter att madara återupplivades med edo tensi zetsu gav han honom en uppfattning om det aktuella scenariot. Även om detta inte har nämnts i mangan och bara är min spekulation, men det passar typ in i puzzelen. :)
  • @debal Båda verkar väldigt giltiga. Det tar 2 sekunder för Zetsu att säga att den enda Uchiha som lever är Madara Sasuke Obito. Å andra sidan är Sage Mode mer än tillräckligt för att identifiera andra Uchiha också.
  • @kirikara, det är möjligt att salvia-läge tillät honom att veta det, men saage-läge har en rad avkänning, eller hur? Utöver ett intervall kan han inte känna chakra, så vad händer om Uchiha levde och de skickades till någon annanstans av oavsett anledning. Antar madara att Uchiha är döda bara för att bara han och sasuke är närvarande på slagfältet. :) (Naruto frågade Tsunade, eftersom han inte kan känna Kakashis chakra om han var ute från byn på något uppdrag)
  • Det är möjligt, men man kan alltid anta att hela Uchiha skulle delta i detta shinobikrig, och om de skadas är de förmodligen i närheten av ett läkande tält. Kom ihåg att de hokages som Orochimaru återupplivade också kunde känna chakrat på långt håll.

Madara är en sensorisk typ. Han kan känna en persons chakra från en kontinent borta även före salvia-läge. Den andra kunde berätta för Karins klan inte bara av hennes röda hår utan också av hennes chakratyp. Så Madara var en sensorisk typ, en gång återupplivad, kom till sin egen slutsats om varför han inte kunde känna sin klans energi / chakra och som för det mesta hade rätt om deras alltför tidiga bortgång.