Anonim

Ska Jiraiya ha återanimerats av Kabuto?

När Nagato använde Outer Path-tekniken för att återuppliva medborgarna i Konoha som dödades i attacken, varför återupplivades inte Jiraiya också?

Det avslöjades att den ursprungliga planen var att Madara skulle återupplivas med tekniken, så det är inte som om det fanns en tidsgräns eller något.

0

Det finns flera orsaker.

Jiraiyas kropp är begravd under havsdjupet, så även om han skulle återupplivas där, ja ... det skulle inte hjälpa honom.

Yttre väg begränsas antagligen av antingen avstånd eller tid som har gått sedan döden. Annars skulle tekniken återupplivat människor från hela världen.

wiki säger att "de enskilda själarna kan sedan lämna även korsningen mellan livet och efterlivet". Jiraiya borde antagligen vara i efterlivet redan.

Tvärtom var Kakashi fortfarande i vägen mellan liv och efterlivet när tekniken förde honom tillbaka.

Wiki säger också att det händer eftersom "deras föryngrade kroppar [fungerar] som ett ankare", så ser ut som kroppen är nödvändig.

6
  • Jag tror att ditt svar i sig bevisar att denna fråga inte är en kopia av den andra. Bra svar! = D
  • @JNat, ja, kanske var jag för snabb på att tro att det är en duplikat. Men de är fortfarande något lika.
  • @SingerOfTheFall Liknande men inte samma sak. Bra svar. :)
  • Hmmm Jag tycker inte heller att efterlivet är vettigt, för annars skulle de föra Madara tillbaka. Sedan igen ... Madara skulle förmodligen välja att inte åka till efterlivet om så var fallet ... eftersom han skulle vänta med att återvända med den här tekniken. Jag är såld, accepterad.
  • Ja. Han var förmodligen en blodig patient i skärselden och hoppades att Obito inte skruvade upp innan han återfördes i verkligheten.

Det beror på att Gedo: Rinne Tensei kräver en kropp.

Rinne Tensei är praktiskt taget en Yang-element teknik. Det andas liv i en död kropp och läker eventuella skador eller skador som görs på den. Det är dock inte Yin. Det kan inte skapa form. Du behöver en verklig kropp för att den ska fungera.

Sedan Jiraiya dog och hans kropp sjönk till havets botten var han inte i närheten av byn när Nagato använde Rinne Tensei.

Det är också samma anledning till att Kabuto inte kunde återuppliva honom. Även om bara DNA räcker, kunde Kabuto inte få något.

Även om Jiraiya återupplivades skulle han ha varit havets botten nu och jag tvivlar på att han kan andas under vattnet, så även om han återupplivades skulle han dö omedelbart på grund av syrebrist och vattentryck.