Anonim

Ostrich Island - Steam Train (Ft. Commander Holly)

Tydligen ska detta vara någon form av cosplay?

Vilken karaktär försöker Maekawa cosplaya här?

Konsensusuppfattningen på ett par japanska forum verkar vara att detta faktiskt är en hänvisning till huvudkaraktärens namnlösa fru (kallad , bokstavligen bara "fru") från mangan Uchi no Tsumatte Doudeshou (översatt ungefär som " Jag undrar om min fru är riktigt normal ") av mangaka Fukumitsu Shigeyuki från och med 2008. Det finns väldigt lite information tillgänglig om mangan även på japanska Wikipedia, men från vad jag kan samla är det en semi-självbiografisk uppsats i form av en 4- koma manga. Huvudpersonens fru agerar konstigt på många sätt och berättelsen handlar om hennes olika konstiga beteenden. Det mest anmärkningsvärda med denna manga, förutom att det hänvisas till i Denpa Onna, är att den vann en av fem Excellence Awards i Manga-avdelningen för den japanska konstfestivalen 2010.

Här är omslaget till mangaens första volym. Du kan se att frun är klädd på samma sätt som Maekawa och håller mat (vilket hon gör ofta så vitt jag kan se från att kort bläddra i mangan).

Här är en bild från insidan av första volymen där hon äter en munk. Jag tittade men jag kunde inte hitta en bild med en toroidformad munk. Närmast är denna munk utan hål (vilket inte är ovanligt i Japan).

Jag erkänner lätt att jag aldrig hört talas om det förrän jag letade efter det. Det var oklart nog att många användare på 2channel medgav att de aldrig hade hört talas om det. Du kan satsa på att de flesta av publiken på Denpa Onna inte fick den här referensen. Jag är inte säker på om det är mer uppenbart i romanerna (eller om scenen uppträder i romanerna alls), men för anime-tittare gick den här mycket troligt över allas huvuden.

Den bästa gissningen jag kan komma på (eftersom de båda är SHAFT-shower) är Shinobu från Bake / Nisemonogatari. Eftersom Maekawa (bilden ovan) bär normala kläder, rosa skjorta och en blå kjol, som hon bär under hela avsnittet. Det enda i den bilden är att hon har en munk.

Shinobu älskar munkar:

0