Anonim

Chris Brown, Trey Songz och Tyga Talk 'Between the Sheets' Tour

Jag har sett både Neon Genesis Evangelion och RahXephon. Eftersom de har samma historia och samma struktur, tror jag att RahXephon är en kopia av Neon Genesis Evangelion.

Vad är det faktiska förhållandet mellan Neon Genesis Evangelion och RahXephon?

1
  • Min förståelse är att det inte finns något officiellt förhållande mellan de två, även om RahXephon verkligen är inspirerad av Eva på många sätt (som var många föreställningar runt samma tid). För nu lämnar jag detta åt någon som vet mer om dessa serier att svara definitivt.

Skaparen av RahXephon, Yutaka Izubuchi, medger att ha använt Brave Raideen som inflytande för RahXephon. Det finns en verkligen fantastisk intervju av både Izubuchi och Anno (skapare av Evangelion) som verkligen avslöjar om influenser mellan de två. Relevant offert:

Herr Izubuchi sa tidigare att "Eva" var det Combattler [Ch denji Robo Combattler V.] och RahXephon var Modig Raideeneller hur?

Om du läser hela intervjun antyder det aldrig att det fanns någon kopiering av Evangelion i Rahxephon. Istället är detta två samtida som tror att de är lika som båda har påverkats av samma shower, som Mazinger, Combattler V, Tokusatsu, Gowapper 5, etc.

Även om de aldrig direkt erkänner det, är jag säker på att det finns något inflytande som Evangelion hade på Rahxephon, avsedd eller inte, helt enkelt för att Evangelion var en otroligt inflytelserik show, vid en tidpunkt då det verkade anime i allmänhet stagnerade. Så allt som kom efter det, på gott och ont, kunde ha haft något inflytande från Evangelion.

I synnerhet med Rahxephon kan din körsträcka variera beroende på hur lika föreställningarna verkligen är. Om du har sett Brave Raideen kommer du direkt att inse att showen är ganska mycket en modern snurrning av den gamla showen, medan en hel del av den snurringen kan hävdas påverkas av Evangelion. Det finns några som tror att det är en uppenbar rip-off, men Izubuchi säger inte att det är det, och Anno verkar inte tro att likheterna ens är värda att nämna.

5
  • Det finns faktiskt en webbplats avsedd för att påpeka likheter med föreställningarna: EvaXephon.
  • 1 @Eric Jag hade tänkt på att länka till den webbplatsen under "vissa människor som tror att det är en uppenbar rip-off" men andelen legitima länkar mellan de två föreställningarna är så låg att jag inte anser det vara en trovärdig källa. Massor av dessa likheter är vanliga anime / mecha / sci-fi tropes, unika för varken show, vissa är hemskt tvingade jämförelser, andra är knappt jämförelser alls, så jag trodde att det skulle vara mer vilseledande att länka det.
  • @Eric När den här webbplatsen först startades startade killen som drev den flera trådar på animenation.net-forumen redan 2006, och de mer kunniga användarna där gick igenom varje jämförelse och tog dem noggrant och killen blev så småningom skrattad ur forumen. Tyvärr var de två eller tre trådarna alla låsta och bortskaffade på grund av upproret det orsakade.
  • Rättvis - bra information att ha och därmed rimligt att ta den platsen med ett saltkorn.
  • Jag gick precis igenom hela sajten och jag tror att det som är lite skrattret är den stora mängden slags / slags likheter kronologiskt och strukturellt och med karaktärtyper. Beviljas att jag gillade båda showerna men det finns en enorm mängd överlappningar (åtminstone när de tas ur sitt sammanhang) som bara sällan är på den nivån. Jag skulle vara intresserad av hur det skulle vara att titta på båda serierna sida vid sida från början till slut. Mycket av det kan krita upp till en tillfällighet men mycket av det verkligen verkligen är alldeles för lika för att inte vara rolig (på ett roligt sätt).