Anonim

Den globala eliten hamnar kontanter när lågkonjunkturen är nära förestående

Jag undrar vilken rätt ordning jag ska titta på Yu-Gi-Oh! årstider är.

7
  • Vad menar du med "rätt ordning"? Skulle inte rätt ordning vara kronologiskt baserad på release?
  • Ja, du har nog rätt. Jag vill bara titta på Yu-Gi-Oh! igen men jag kan inte komma ihåg säsongernas ordning (från början till slut) :)
  • Wikipedia har vanligtvis episodlistor med namn och släppdatum, om det är det du letade efter. sv.wikipedia.org/wiki/List_of_Yu-Gi-Oh!_episodes
  • Inga problem och välkommen till Anime & Manga SE ^^
  • börja med säsong 1 avsnitt 1 och sedan ordna efter avsnitt uppåt och sedan efter årstider, stigande

Som Peter Raeves påpekar i kommentarerna finns en användbar lista tillgänglig på Wikipedia's List of Yu-Gi-Oh! avsnitt artikel. I korthet:

  1. Titta på Yu-Gi-Oh! Duel Monsters (den första serien, inte "zeroth" -serien), som är 224 avsnitt / 5 säsonger i längd. När som helst efter avsnitt 144 kan du, om du vill, se filmen Pyramid of Light.
  2. Om du vill kan du titta på Capsule Monsters, som är 12 avsnitt långa. Denna mini-serie skapades exklusivt för USA-släpp (så jag antar att den är "icke-kanon" om du bryr dig om det), men det är ändå ganska roligt. Det är bäst att titta på det efter avsnitt 198 av Duel Monsters eftersom det tar plats mellan 198 och 199. Också eftersom denna kommentar skrevs en annan Yu-Gi-Oh! filmen Dark Side of Dimensions har släppts som äger rum 6 månader efter slutet av Duel Monsters. Så se till att titta på det innan du startar GX.
  3. Titta på Yu-Gi-Oh! GX, som är 180 avsnitt / 4 säsonger i längd. Observera att du måste leta efter undertexter om du vill se den fjärde (och sista) säsongen av GX - den har aldrig dubbats.
  4. Titta på Yu-Gi-Oh! 5D, som är 154 avsnitt / 5 säsonger i längd. När som helst efter avsnitt 86 kan du, om du vill, se filmen Bonds Beyond Time. Observera att stora delar av säsong 4 och 5 aldrig dubbades. Återigen måste du jaga efter undertexter om du vill se dessa i sin helhet. Det finns också en special ("Shinka suru Kettou! Stardust VS Red Demons") som aldrig kallades.
  5. Titta på Yu-Gi-Oh! ZEXAL (serie 1), som är 73 avsnitt / 3 säsonger i längd. Det finns också en special (den med Kouhei Uchimura) som aldrig kallades.
  6. Titta på Yu-Gi-Oh! ZEXAL (serie 2), som är 73 avsnitt / 3 säsonger i längd. Eftersom denna serie bara slutade i Japan (mars 2014) pågår dubbning fortfarande. I skrivande stund (13 juni 2014) ser det ut som att de första 40 avsnitten har dubbats, med fler som kommer ut med en hastighet på en per vecka. När du väl har kommit på det här kommer du att vara uppdaterad med dubbarna.
  7. Om du inte har något emot att titta på subs, börja titta på Yu-Gi-Oh! Arc-V, som pågår från och med april 2014. Konami har licensierat det för dubbning, men dubbarna kommer förmodligen inte att starta förrän dubbarna för ZEXAL series 2 är färdiga.

Jag nämnde inte "zeroth" -serien (den som släpptes 1998) någonstans där inne eftersom den är slags ortogonal mot resten av Yu-Gi-Oh! anime-franchise. Som sådan kan du titta på den när som helst, men jag skulle rekommendera att titta på den strax före eller efter att du tittade på den första serien (bara för att se de kontrasterande sätten på vilka de två serierna utvecklades). Serien "zeroth" är 27 avsnitt lång och har aldrig kallats, så du måste jaga undertexter. Observera också att en kortfilm (med titeln bara "Yu-Gi-Oh!") Producerades, som du kanske vill se när du är klar med "noll-serien".

1
  • Tack så mycket, det är tydligare. Jag har många avsnitt att titta på kommer att börja från just nu. :)

Som svaret ovan sagt, se det i den ordningen, men det finns också Yu-Gi-Oh! Säsong 0 (eller bara Yu-Gi-Oh i Japan) som så vitt jag inte släpptes utanför Japan. Showen är mindre yu-gi-oh än resten, med de få få duellerna, men det är ganska en prequel till den första säsongen, Duel Monsters.

3
  • Pratar du om serien som senshin nämner i hans sista stycke?
  • Ja förlåt. Jag insåg inte att noll var säsong 0 (inofficiell namngivning och allt) men ja. Det är fortfarande värt att titta på, eftersom vissa av händelserna som inträffar i DM är mer meningsfulla med kunskapen från toei-animationen, till exempel hur ingen märker Yugis förändringar. Åh, det verkar också lite mognare än de andra, så det är roligt. Men jaåååå .. ignorera bara mitt svar, eftersom jag är dum.
  • Men jag kan lägga till något annat till senshins inlägg som han inte nämnde. Capsule Monsters, även om det är helt frivilligt, har det en plats på tidslinjen, mellan avsnitt "The grand championship" & "Dawn of the duel" Det fanns tydligen också en film avsedd att rymma de första sex episoderna av kapselmonster.