Anonim

Dune (1992 DOS-spel) Del 5 - Fällor och BOOOOREDOM - med unsingable_name

Efter att ha läst ett intressant inlägg om "anti-midian" innebörden av Seras stridsgevär / kanonsak, skulle jag vilja veta vad motivet av Vladimir Harkonnen från serien "Dune" har att göra med sin kanon?

Låt mig ge dig ett exempel:

Alucards fantastiska pistol "The Jackal" symboliserar Walters framtida svek mot Alucard, för i Fred Forsyth-boken "The Day of The Jackal" dödar karaktären The Jackal alla som hjälpte honom att göra sina förfalskade dokument och vapen som ett sätt att täcka över hans spår när han försöker döda Charles De Gaulle. I drömsekvensen där detta motiv introduceras kommenterar The Jackal: "Lita aldrig på mannen som gör ditt eget vapen", vilket förskuggar Walters svek.

Så eftersom Seras har två enorma kanoner som bär Vladimir Harkonnen-namnet och hon till och med pratar med Harkonnen i en trippig drömsekvens, vilken typ av symbolik eller motiv har Harkonnen i förhållande till Hellsing universum?

6
  • Bara ett FYI till andra: Detta publicerades ursprungligen på scifi.stackexchange.com/q/35743/13099
  • Hej kevluv97 och välkommen till Anime & Manga! För framtida referens behöver du inte lägga upp din fråga på en annan Stack Exchange-webbplats. Vi kan flytta den till den mer lämpliga webbplatsen automatiskt, allt du behöver göra är att flagga för att uppmärksamma moderering och be om att den ska flyttas. Det är alltid att föredra att ha alla svar på frågan på samma plats.
  • Jag är väldigt ny på den här webbplatsen, ledsen för det. Jag ska ha det i åtanke.
  • Oroa dig inte för det :), ha kul!
  • det här är ultimat, eller hur? för jag kommer säkert inte ihåg att seror pratade med hennes pistol i hellsing eller att Walter förrådde alucard heller.

Om du kommer ihåg från OVA och manga, under drömsekvenser, har utseendet på pistolens så kallade "anda" en stark likhet med Baron Harkonnen från David Lynch-anpassningen av Dyn. Detta antyds starkt att det är en hyllning / referens till Dyn serier (eller åtminstone filmen).

1
  • Jag måste lämna det till dig, du har ett ganska fast svar. Men jag skulle också vilja veta om Harkonnen på något sätt ansluter sig till något av teman i Hellsing. Är det bara ett rop till filmen "Dune"? Jag vet inte, vad är några specifika saker med Harkonnen som kan ha gjort att Kouta Hirano bestämde sig för att namnge Seras kanon efter honom?

Seras Victoria upplever upprepade visioner av baron Vladimir Harkonnen från David Lynch-filmen "Dune" som påstår sig vara andan i hennes pistol.

Såvitt jag kan säga finns det ingen canon [sic] förklaring till anledningen till att den väljer att manifestera sig på detta speciella sätt, förutom det faktum att hennes pistol faktiskt kallas Harkonnen (vilket i sig är en sammandragning av det formella namnet på pistolen; t.ex.

  • Hellsing Arms Anti-Midian Cannon "blir" HAA Cannon "blir" Harkonnen ").

Även om hon ursprungligen är rädd av Barons "anda" och springer från den vid flera tillfällen, ger det i slutändan en framgångsrik (och helt korrekt) varnar för att hon riktas mot en Rio S.W.A.T. team som tycks tyda på att det finns mer i hennes visioner än bara introspektion som väckts av extremt psykologiskt tryck.

3
  • David Lynch-version rysning.............
  • @DavidNazarro - Detta svar gör mig upprörd på flera nivåer, inte minst för att det försvinner i dunkelhet.
  • David Lynch-versionen av Dune ... tog flera friheter med boken.

Okej, det här är lite att trycka på det, men om du ser på Westwood Dune-serien RTS (Dune, Dune 2 / Dune 2000, Emperor: Battle For Dune) (som, typ, baserat på Dune-universum, typ som Alternate Universe eller något) , ser du att House Harkonnen, en fraktion i det här spelet, är ganska besatt av eldkraft. Ludicrous Firepower and Armor, på bekostnad av hastighet och nytta. Deras ultimata vapen är en kärnmissil.

1
  • @Vemonus har ni sett det accepterade svaret, ni båda?