Anonim

\ "Za Warudo \" ljudeffekt

Varför dör människor i Shin Sekai Yori om de dödar andra människor?

Jag kommer ihåg att de genomgår någon ritual under anime, men varför fungerar den rituella? Vad är den ritualen exakt? Är det något religiöst eller beskrivs det bara religiöst men har vetenskapliga skäl att det fungerar? Påverkar de psykiskt det undermedvetna hos människor? Är det en religiös "magi" som gör tricket? Vad utlöses i den mänskliga hjärnan när människor försöker döda andra människor? Genom vilken mekanism dör de? Varför behövs ritualen?

Och vad hette den här saken? Var det skamens död? Varför är det namnet?

OBS: Jag har sett (inte nyligen) hela showen, så ingen risk för spoilers. Tyvärr berättelsen är inte särskilt fräsch i mitt sinne.

2
  • har du sett förbi de första episoderna?
  • ja, jag har sett allt. Oroa dig inte för spoilers, det borde inte förstöra någonting eftersom jag redan har sett det hela. Kanske borde jag lägga till den här kommentaren på min OP?

Allt detta är spoilers om du inte har sett hela showen.

Dödsfeedbacken är en del genetisk och delvis betingad. Från avsnitt 4 nämner de att det mänskliga genomet modifierades och att Death Feedback fungerar genom att det undermedvetna blir medvetet om ett försök att skada en annan människa och det använder sin kraft för att stoppa leverfunktioner och bisköldkörtlar. Detta förstärks ytterligare av utbildning, konditionering och hypnos. Jag tror att i avsnitt 12 Tomiko spekulerar i att det skulle vara möjligt att kringgå Death Feedback om användaren var på någon form av stimulanter eller på något sätt inte kände igen sina mål som mänskliga.

(Hämtad från en del av mitt svar på denna fråga som också är relaterad.

2
  • Intressant, varför behövs då ritualen? Är det en del av hypnosen? Om en människa föds och ritualen inte görs mot dem, kommer de genetiska modifieringarna att döda dem om de försöker döda någon?
  • 1 Jag är inte säker på varför exakt ritualerna behövs, men det är delvis genetiskt och delvis villkorande. Ritualerna och hypnosen kan vara en del av konditioneringen. Det är också ett sätt för dem att "rensa bort" människor som kan bli fiender.

Ritualerna som utförs på barnen när de först får Cantus-krafter har inte med dödsfeedback att göra - ritualerna har infört en skydd som gör det möjligt för vissa medlemmar i samhället att effektivt slå på och av barnens krafter - det här är vad som händer under campingturen när de upptäcks av prästen.

Dödsåterkoppling är ett fysiskt genetiskt skydd som uppvuxits till människor, och medlemmar i samhället villkoras från en ung ålder för att se på att döda en annan människa som avskyvärt. Det är inte en del av den åldersritual som barnen går igenom innan de går i skolan.

2
  • AFAIK, det här svaret är korrekt - jag kommer inte ihåg att förseglingsritualen för åldrandet har något att göra med dödsfeedback. Inte säker på varför det är nedröstat.
  • @senshin Kanske för att det inte finns några källor som citerats? Fortfarande ett bra svar dock