Anonim

Breezy Retro Long Jam 1-6 [+2/5]

I avsnittet där Keima förföljer Shiori Shiomiya (bokmask) diskuteras hur Keima inte kan läsa sitt hjärta, för hon pratar inte mycket. Han drar sedan slutsatsen att i stället för att läsa hennes hjärta kommer han att läsa hennes lever.

Kanske är det något som förlorades i översättning, men vad menas med att observera någons lever?

2
  • Jag tror att detta är relaterat till att Keima försöker göra Shiori arg och få henne att uttrycka sina tankar och känslor. Det finns en fras (?) På japanska " ", som betyder "(jag är) arg" och bokstavligen betyder "Min mage krossas upp". Kanske finns det någon form av relation här?
  • Förmodligen också relaterat till utövandet av Haruspex, ofta utfört av en Augur. Observera att detta faktiskt bara praktiserades på djur ... men samtida publik (och forskare) skulle förstå referenserna.

Keima använder levern som en metafor. I den scenen kan du se en sjuk lever på skärmen. Det visar att levern måste opereras. Den operationen kommer att leda till en förändring så att hon kan leva. Levern, som är ett inre organ, är en metafor för hennes inre röst. Keima använder den för att illustrera hur även om Shiori är tyst på utsidan finns det mycket mer på insidan och betydande förändringar kan ske utan att människor inser det. Keima behöver utföra en "operation" så att Shiori kan uttrycka sig och "leva".

Varför de valde att använda levern är osäkert och förklaras aldrig. Titta på nhahtdhs kommentar eftersom det ger viss inblick i detta.