Anonim

I det senaste avsnittet av Boku No Hero Academia ser vi att Tokoyamis konstiga Dark Shadow tappar kontrollen. Vad är orsaken bakom det och vad exakt är Dark Shadow?

Enligt min åsikt är mörk skugga som en fysisk form av tokoyamis tankar som ibland verkar som en helt ny personlighet i sig själv och detta är hans karaktär, att han kan ge sin ilska en fysisk form. Tokoyamis ilska ser att hans vän blöder av attacken från villianen med blad, och det gör Dark Shadow också. Dark Shadow är okontrollerbar i mörker och kontrolleras i ljus kan jämföras med vampyrförsvagning i solljusteorin. Eftersom båda är fiktiva kan de ha likheter. Vi har också sett att Midoriya inte kunde kontrollera sin egenart först så att vi kan dra slutsatsen att mörk skugga är så kraftfull att Tokoyami fortfarande inte kan kontrollera den ordentligt.

1
  • Inte säker på varför detta accepterades över det andra, bättre svar med källor som skickades före den här.

Jag tror att de förklarade det bra i det avsnittet. När det är i mörkret blir mörk skugga starkare men det är svårare att kontrollera. De mörka plus Tokoyami-negativa känslorna bidrog till att mörk skugga växte sig starkare och kom ur kontroll. Ljus däremot gör det svagare och lättare att kontrollera. Det nämns också i denna wikia

Enligt Mezo intensifierar Fumikages negativa känslor (som ånger och indignation) troligen Dark Shadow, vilket gör den mer orolig och möjligen gör Dark Shadow starkare som ett resultat, om än på bekostnad av att Fumikage tappar kontrollen; Fumikage själv uppgav att hans ilska får honom att förlora kontrollen över Dark Shadow.

http://bokunoheroacademia.wikia.com/wiki/Fumikage_Tokoyami