Anonim

Baby Yoda MEN med undertexter

Definition : I likhet med den grundläggande klontekniken skapar Shadow-klonteknik kopior av användaren. Dessa kloner är dock kroppsliga istället för illusioner.

Enligt mig när Naruto använder Shadow clone-teknik blir hela hans klänning också klonad för andra användare, så det kan finnas en möjlighet att objektet i väskan kan bli klonat också. Och det kan också bevisas när han använder All direction shuriken-teknik där "Naruto och hans skuggkloner kastar shuriken på en gång." - Källa

Så frågan är: Hur icke-levande objekt multipliceras för att enligt wiki-definition om Shadow-klonteknik: "Användarens chakra fördelas jämnt mellan varje klon, vilket ger varje klon en lika stor del av användarens totala kraft." men icke-levande objekt har inget chakra, så varför?

Om det är möjligt att använda det som är sant, låt oss säga att den klonade användaren kastade kunai på målet så kommer det säkert att träffas på det målet. Men om den klonade användaren (som använder den kunai) försvann då:

Kommer den kunai också att försvinna samtidigt eller så kommer den att vara där som den är?

5
  • Normalt vad skuggtekniken kan göra är att hålla tillbaka ett idem med sina skuggor eller manipulera dem. Jag är inte säker på om det kan göra mer än så.
  • Tja, uppenbarligen kan de klona utrustningen, eftersom alla kloner använder vapnet, men jag förstod det faktiskt aldrig, för om du tänker logiskt kan du bara klona det som har chacra, men kläder och vapen har inte den.
  • Jag skulle gå med en förklaring utanför världen: om han inte kan klona shuriken, borde han inte klona sina kläder heller, och massornakenhet bör inte vara ett inslag i hans principattack - bara för skämt och speciella situationer. För mekaniker i världen, ingen aning, det finns väldigt, mycket få sådana förklaringar för någonting i Naruto.
  • Vi har sett Hiruzen Sarutobis skuggshuriken-teknik, det förklarar mycket att chakra kan användas för att skapa vad som helst, det är lättare att göra en kopia av något dock.
  • För, Magic!

Kort svar: Om du gillade det, ifrågasätt inte logiken.

Längre förklaring
Detta är ett exempel på Artistic License, vilket innebär att författaren får ignorera logik om det gör berättelsen roligare. En karaktärs förmåga att utvidga till deras utrustning är känd som My Suit Is Also Super på tvtropes.1

Kloningstekniker i Naruto kräver detta trop på grund av hur det vanligtvis används: att förvirra, distrahera och lura motståndaren. Kloningsbaserade tekniker skulle vara värdelösa om motståndaren kunde säga originalet förutom klonerna genom att helt enkelt titta på vem som har en shuriken i handen!2

Konstnärlig licens kräver villig upphävande av misstro från publiken. Detta är acceptabelt för publiken eftersom de vill att historien ska underhålla och inte nödvändigtvis vill att den ska vara logiskt korrekt. Författaren bör upprätthålla en balans mellan den konstnärliga licensen och den villiga upphävandet av misstro som publiken är villiga att ge.

Om han använder för mycket artistisk licens kan publiken inte ta honom på allvar längre. Till exempel, om Naruto hade väckt Mangekyou Sharingan, och det förklarades med "en Uzumaki kan väcka Mangekyou Sharingan genom att upprepade gånger använda Shadow Clones och Rasengan", kommer publiken att förlora intresset för historien.

Det han använder för lite av det, en möjlighet att göra historien mer underhållande går förlorad. Författaren hade varit tvungen att utesluta många tekniker och händelser från berättelsen, vilket skulle göra det för tråkigt.


1 Klonen av kloningstekniker som sträcker sig till användarens kläder är Magic Pants används främst av censurskäl, eftersom klonerna annars skulle hamna nakna. Det är för mycket besvär för författaren att fortsätta hantera hela tiden. Med tanke på hur ofta kloningsteknikerna används i berättelsen skulle det också bli irriterande för publiken efter ett tag.

2 Intressant nog spelar Kishimoto i en mycket senare strid annorlunda med denna trop. Naruto får en av hans kloner att bära en viss sak som lurar sin motståndare att tro att klonen är originalet. Se nedanstående spoiler för mer information.

Under striden mot Kaguya Otsutsuki placerar Naruto medvetet Gudodama bakom en av hans kloner, vilket lurar Black Zetsu att tro att klonen är originalet.

1
  • Det finns skuggklonjutsu för icke-levande objekt, se naruto.wikia.com/wiki/Shuriken_Shadow_Clone_Technique. Yin- och Yang-energier är extremt mångsidiga och kan göra nästan vad som helst så länge det inte är elementärt.