Anonim

Pokédex innehavare Reunion

Jag har funderat på att intermittent titta på originalet Sailor Moon anime (med undertexter) för att få en känsla av handlingen (och att ha något anständigt att titta på).

Eftersom jag redan har sett Sailor Moon Crystal och jag har märkt att de första två säsongerna av den ursprungliga anime verkar täcka mer eller mindre samma material (och sedan Sailor Moon är inte en serie med hög prioritet för mig), jag tänker börja från Sailor Moon S.

Om jag börjar från Sailor Moon S, kommer det att finnas några viktiga plotpunkter / karaktärsdetaljer som jag inte kommer att känna till eftersom jag inte har sett de två första säsongerna?

Jag såg den sista sammanfattningen av Sailor Moon R (och jag kunde följa vad som pågick), men det fanns inte tillräckligt med detaljer för att jag är helt säker på att jag inte kommer att sakna någonting.

Stor fråga!

Efter att ha sett Sailor Moon Crystal, kommer jag att sakna något genom att hoppa över de första två säsongerna av den ursprungliga anime?

Nej ... och ja.

Nej: Du har rätt Sailor Moon Crystal26: e avsnittet slutar vid samma punkt i berättelsen som slutet på den klassiska anime R säsong. Om du går direkt in i S säsongen kommer du inte att ha missat några viktiga plotpoäng, karaktärer eller karaktärsinformation.

Ja: Sailor Moon Crystal är sin egen kanon. Den följer mangan närmare än den klassiska anime, men har också poäng där den svängde bort från mangainnehållet på sätt som strider mot både mangakanon och klassisk anime-kanon. Så det finns 1) aspekter av den klassiska animes första 2 säsonger som följer mangan i områden där Kristall gjorde inte, och 2) aspekter / karaktärer som är original till den klassiska anime-kanonen och därmed inte täcks av Kristall. Detaljerna om Crystal Tokyo från 30-talet skiljer sig avsevärt mellan den klassiska animeversionen och Kristall, men detta kommer inte att påverka hoppa in från säsong 3 mycket eftersom det materialet inte nämns igen mycket från S framåt. På samma sätt har R säsongen innehöll en tomtbåge som du kommer att ha missat om Makaiju-trädet och utomjordingar som kom till jorden och R filmen innehöll en originalberättelse som involverade Mamorus historia, men eftersom de inte hänvisas till senare kommer du inte att märka detta alls. Du kommer dock att märka att vissa tecken du träffade i Kristall är inte i den klassiska anime (till exempel är Ittou Asanuma frånvarande från den klassiska anime tills en liten cameo under säsong 5, medan Kumada Yuuichirou är ett kärleksintresse för Rei original till den klassiska anime som börjar med första säsongen). Så det kommer att finnas stunder där du kommer att märka saker som "Jag antar att jag ska veta vem den här personen är" eller "Jag ser att Mamoru faktiskt förvandlas med magi till Tuxedo Kamen i den här versionen," etc.

Rekommenderad: Titta på det första avsnittet av den klassiska anime, titta sedan på avsnitt 8, 10, 25 och 34 (de första framträdandena av Ami, Rei, Makoto och Minako) så att du kan träffa dem i deras klassiska anime-personligheter (Ami och Makoto är vackra liknar hur du känner dem, medan klassisk anime Rei och Minako skiljer sig ganska i personlighet från de personligheter som ges till dem i Kristall). Hoppa sedan vidare till avsnitt 90 (aka avsnitt 1 av S säsong).

Plotmässigt är det enda stora som du kommer att sakna är "Hell Tree" -bågen, som omfattade de första 13 episoderna av Sailor Moon R. Denna berättelse finns inte i manga eller Sailor Moon Crystal. Karaktärsmässigt kommer du att sakna mycket karaktärsutveckling som händer i den ursprungliga anime. Sailor Mercury, Venus, Mars och Jupiter är i stort sett åskådare i omstart. I TV-serien hade de mycket större roller.

Men nej, du behöver inte se något av det innan du tittar på Sailor Moon S. Det var en TV-serie som riktar sig till föräldrar. Det är inte så djupt och är tänkt att vara tillgängligt. Det är inte den sortens show som antar att du har sett serien religiöst sedan avsnitt 1.

Sailor Moon S är också enligt min mening den bästa säsongen av den ursprungliga anime, så det är inte ett dåligt ställe att börja titta på även om du inte har sett något avsnitt av Sailor Moon tidigare och inte vet något om det. Å andra sidan, nästa säsong, Sailor Moon SS, skulle jag betrakta som den värsta. Det har sina ögonblick, men det finns många fillerepisoder. Efter att ha sett Sailor Moon S, kanske du vill överväga att hoppa tillbaka och titta på en av de två första säsongerna.

2
  • S och Sailor Stars utan tvekan de djupaste, allvarligare delarna av serien (S att vara den mörkaste, Stjärnor vara en berättelse om interkulturell förståelse alltid i tid). Enligt min mening är den bästa säsongen Stjärnor (den 5: e), och S är näst bäst. Jag rekommenderar generellt för människor helt nya Sailor Moon att bara börja direkt vid avsnitt 173 (7: e avsnittet av Stjärnor). Eller så kan du hoppa direkt från slutet av S till början av Stjärnor utan att missa mycket av något som kan orsaka frågor i Stjärnor (det enda är att skurken från SuperS [fjärde säsongen] dyker upp igen ...
  • ... kort in Stjärnor, men du behöver inte veta vad hon gjorde i SuperS eftersom hennes 6-avsnitt bågar in Stjärnor är ganska mycket fristående). Jag skulle säga, efter att ha tittat S och Stjärnor, om du vill ha mer Sailor Moon, gå sedan tillbaka och titta på från första säsongen.