Anonim

Köp inte THAI omarbetningar! Med. Seraph Phoenix & ImHisEternalAngel

Tack vare frågan Finns det en lista över förbjudna mangakonstnärer vars verk inte översätts till engelska, som nu raderas. Jag undrade, vad är skälen till att manga förbjuds? och gäller samma dom för doujinshi?

Jag antar att det finns en allmän regeluppsättning som tillämpas på verk efter utgivningen, som avgör om det ska förbjudas, eller åtminstone någon form av åtgärd för att väga det.

7
  • Censur främst, särskilt i kontroversiella och / eller tabubelagda ämnen. Som med Kodomo no Jikan.
  • Jag tycker att det här är lite för brett, men det är kanske bara jag. Att söka efter "förbjuden manga / anime" ger många resultat med för många anledningar (som att Death Note är förbjudet i Kina eftersom "lärare är rädda för att barn förvandlar sina egna anteckningsböcker till "Death Notes"."?), som jag inte är säker på kan sammanfattas.
  • Om du angav en anime eller manga skulle detta vara mycket mindre brett.
  • @MichaelMcQuade Det skulle nog vara, men det skulle inte täcka den fråga jag ställde. Jag försökte omformulera den ursprungliga frågan för att antyda vad jag ville veta lite mer. Tror att det också skulle vara mindre brett
  • se killar jag vet att det verkar för brett i en mening att det potentiellt kan locka hundra olika svar, men med tanke på det 3 år det har 0 svar, skulle det verkligen skada webbplatsen att ha den här frågan öppen? Och snälla, om du har några exempel på förbjuden manga med källor som anför skäl, kanske skicka ett community-wiki-svar och låt oss alla lägga till det vi hittar i det.