Anonim

Al SpeedPaint (The BOYZZZ)

Mot slutet av avsnitt 48 av Star Crusaders sparkar Dio mot Jotaro som använder Star Platinum för att slå The World's shin. Star Platina knytnäve slutar spricka, men sedan slutar hela världens kropp att spricka och dödar DIO under processen.

Hur kunde detta enkla slag döda världen?

/ TLDR Så i princip skickade Jotaro ut en väldigt arrogant Dio som faktiskt hade makten att (även innan JoeStar-blodet slog upp) torka golvet med Jotaro. Sedan var det stopptiden: även om Star Platinum hade bättre precision och tillväxtpotential, hade Dio mycket mer exp genom att använda världen så att han kunde använda stopptid mer och till en bättre grad av mångfald och effektivitet. Med detta sagt kommer Jotaro att vara kvar med sin intelligens och precisionfördelen med The World att vinna för segern genom att slå Dio på hans försvagade vänstra sida (uppskattad av Dio som svagare på grund av effekterna av att smälta med den kraftfulla hamonanvändaren Jonathon JoeStar ). Varför skulle han veta detta: Jag krita det upp till Star Platins nästan röntgenliknande syn, uppfattar små detaljer och fel som annars skulle förbises.

I fortsättningen noterades Joseph att han kunde använda hamon omedvetet och i vardagliga möten. Varför kunde inte Jotaro, den delade bilden av en ungdomlig och upprorisk Joseph göra detsamma.

Kommer du ihåg när Joseph och Avdol träffar Jotaro i fängelse och berättade för honom att stativ var en manifestation av livskraft? Det är samma princip som hamon och det är anledningen till att DIO inte är immun mot dem.

här är beskrivningen på youtube

Och för kompletteringsskull lägger jag till ett citat från författaren själv:

Först och främst kan du se att Dio försvagades efter att han kastades från vägvalsen eftersom Jotaro slog benen.

För det andra nämnde Dio att hans vänstra sida är svagare än hans högra sida från att smälta samman med Jonatans kropp. Benet som Platina stansade var också på hans vänstra sida. Därför smulnade hans kropp från vänster sida uppåt.

1
  • Jotaro vet inte hur man använder Hamon, så det skulle inte heller vara vettigt

Om jag är helt ärlig trodde jag bara att Jotaro skulle vinna eftersom han är huvudpersonen. Jag menar att en 17-årig student från Japan inte kunde slå en 120 år gammal charmig vampyr med en kroppsöverlägsen Arnold Schwarzenegger. Men Star Platinum har bättre standstatistik än till och med The World.

Världen har ett A i kraft, hastighet och hållbarhet, B i precision och tillväxtpotential, och ett C i räckvidd.

Star Platinum har ett A i allt utom sortiment, där det har en C, precis som The World's)

Jag antar att Star Platins överlägsna skicklighet i precision (SP: A; TW: B) är att tacka för detta. Med sin precision kan den generera kraftigare slag än DIO. Och Jotaro var riktigt arg.

3
  • 1 Jotaro skulle vinna för att han är huvudpersonen detta är inte en logisk förklaring
  • @PJTheMADAO Jesus Kristus någon vet faktiskt tack
  • Flaggade det för att det inte riktigt svarar på frågan.

När DIO stal Jonathans kropp var hans vänstra sida svagare på grund av att Jonathan inte var en vampyr. När vi ser att Jotaro slår DIO i skenben använder DIO sitt vänstra ben. Hans vänstra sida var inte läkt ännu, och när han sparkar honom ser Jotaro öppningen och drar all sin kraft i näven. Ju mer Jotaro blir arg, desto mer beräknad är han. I del 1 använder DIO ilska för att framgångsrikt göra Jonathan galen nog för att slå honom i boxningsmatchen och för att kunna undvika sina attacker när Jonathan slår in i byggnaden och ropar "DIO ...!" Så det är den fullständiga demonstrationen av det.