Anonim

Naruto Shippuden: Alla Kekkei Genkai

Under de senaste tre Naruto-mangakapitlen (kapitel 621 ~ 623) går berättelsen så här: barnsdagar för både Hashirama och Madara, och han (Hashirama) är precis som alla andra i Naruto: en normal människa. Men när Orochimaru återupplivade alla fyra Hokage framför Sasuke höjer Hashirama sin chakranivå för att hota Tobirama, eftersom det skulle knäcka alla väggar i närheten eller kanske hela källaren (kapitel 620). Hur kunde Hashirama ha förvärvat denna typ av kraft (chakra)?

8
  • Jag tycker att anime.stackexchange.com/questions/2088/… är mer lämpligt tack @ Deidara-senpai
  • I kapitel 623 berättar Madara för Hashirama att han (Hashirama) bör bli starkare för att förändra världen enligt hans ideal. Kanske fungerade det som Hashiramas motivation att bli superkänslig. Jag tror att mer skulle avslöjas i nästa kapitel.
  • Ya kanske båda arbetade löjligt hårt för att bli starka antar jag :)
  • 5 The Hashirama-Madara Gaiden (flashback / side-story) är inte klar än så vi kan bara spekulera just nu. Men Deidara-senpai kan ha rätt. Hashirama blev stark på samma sätt som Naruto och Jiraiya blev starka. Hårt arbete. Lol Men jag är mer nyfiken på hur han lärde sig Mokuton. XD

När Naruto hade åkt till Mount Myoboku för sin senjutsu-träning hade Lord Fukasaku nämnt

endast de som redan har "extrema chakranivåer" kan använda naturlig energi för att åberopa senjutsu

Källa

Nu vet vi också att Kakashi nämnde att Naruto hade stora reserver av chakra (exklusive nio svans chakra). Och detta är anledningen till att Naruto kunde slutföra Sage-träningen och gå in i Sage-läge och därmed ge honom tillgång till en större mängd chakra.

Detsamma gäller Jiraya, eftersom han hade slutfört Sage mode-träningen och själv kunde gå in i salvia-läget.

Således kan vi anta att en gång i taget föds barn med högre reserver av chakra.

Detsamma kan antas i fallet med den första Hokage och Kisame, de kunde ha fötts med en stor reserv av chakra.

Anledningen till att anta att detta är, att First Hokage kunde gå in i vismanläget själv, och när det gäller Kisame, vi vet att hans svärd skulle Samehada bara fästa sig vid en ninja med goda reserver av chakra. (Eftersom de åtta svansarna hade mer chakra och en mer "läcker" bytte samehada trohet och gick med i Bee).

När det gäller Naruto, Jiraya och First Hokage, gav deras salvia-läge dem tillgång till en större pool av chakra vilket gjorde dem mer kraftfulla. Å andra sidan kunde Kisame få tillgång till en större mängd chakra med hjälp av Samehada, som skulle "äta" fiendernas chakra och leverera till Kisame.

Inget mycket har nämnts om den tredje Raikage, så jag kan inte ge några bevis som stöder mina spekulationer.

När shinobi reinkarneras med hjälp av Summoning: Impure World Reincarnation, har de obegränsat chakra, som anges på sidan 17 i kapitel 591. Det verkar vara att istället för att karaktären själv hade ett otroligt chakra från när han levde, hade han istället otroligt chakra eftersom han var reinkarnerad.

2
  • 1 Men hade Hashirama redan ett riktigt stort manatillförsel innan han dog också?
  • Förmodligen, men det är därför han har riktigt otroligt mycket efter att han har reinkarnerats.

Den orena världens reinkarnation ger dem ett obegränsat chakra, men vid samma pool som de hade tidigare. Om så är fallet skulle vi ha en massa odöda Hashirama-utjämnade kloner överallt.
Så återigen är displayen från Hashirama hans faktiska chakranivå innan han dog (betraktad som hans bästa). Nu är det löjligt att kunna använda sitt chakra i toppform på grund av den orena världens reinkarnation. Det är som en konstant laddning till 100%.

Om Impure Madara och Impure Hashirama gick på det skulle troligen en oändlig kamp inträffa, men vi har nu olika variabler. Juubis okända kraft med Madara och Tobi vs Kages, Kyuubi Mode Naruto och nu Sasuke kastas i mixen. Det finns för mycket spel just nu eftersom vi fortfarande inte vet den verkliga omfattningen av chakran från Juubi, Rinegan Madara, Hasirama, Sasuke och Kyuubi Mode Naruto.

1
  • 1 Även om fakta i ditt svar kan vara korrekta, tror jag att OP: s verklig frågan är: "Hur fick Hashirama ett sådant enormt och skrämmande chakra i livet?' :)

Hashirama är en direkt ättling till Sage of the Six Paths, men hans chakranivåer är bortom de normala anmärkningsvärda chakranivåerna som ses i både anime och manga. Jag tror att detta härstammar från både hans arv och hans förmåga att använda Mokuton (Wood Release). Som på liknande sätt noterades i Madaras fall föddes dessa två med exceptionellt kraftfullt chakra, även för deras klans standarder.

Hasirama var ett underbarn och den enda shinobi som någonsin hittats som kunde använda mokuton. Så kanske hashirama var begåvad med sådana förmågor, plus att han måste ha arbetat riktigt hårt också som flashbacken visar. Dessutom är jubiis verkliga form ett träd, shinju. Det betyder att när chakraet som distribuerades bland shinobis av ridoku, måste man ha fått en något extraordinär del av det, kalla det gener i spel. Och träförmåga som är den starkaste av alla element som är jubiis form måste ha krävt en hög mängd chakranivå, varför den bara blev smutsad av honom på grund av att han hade stora chakrareserver. Även om det är förvånande att sannolikheten för att någon får träaffinitet var så låg att det bara var en person.

I stället för att förvärvas skulle det vara mer korrekt att vara född med den eller välsignad sedan barndomen. Författarens sätt att balansera rivalerna antar jag. Även Madara visade upp löjliga krafter. Han besegrade de fem kagerna ensam trots allt och Hashirama var hans styrka.

Inget mer specifikt har hittills tillhandahållits.

Fakta från mangan: (Kom ihåg att Hashirama-Madara-flaskbacken inte är klar ännu.)

Jag kan tänka på två möjligheter till varför han var starkare:

a) Varje ninja har sitt eget motiv i sitt liv, och Hashiramas ninjas livsstil var att "Skydda sin by och kamrater". Hashirama var mycket hängiven för att uppnå sitt mål.

b) Hashirama använde till och med Senjutsu. Människor med Sennin Mode kan också manipulera Naturens energi. Detta gjorde honom mer kraftfull än sitt normala tillstånd. Människor som kan manipulera naturens energi blir mer kraftfulla. Till exempel blir Taijutsu mer kraftfull.

Svaret är faktiskt ganska enkelt:

Hashirama är en av Ashuras, Hagoromos sons reinkarnation, Ashura ärvde Sage kropp och fysiska styrka, det är där hans och Hashiramas enorma chakra reserver kommer ifrån. Han kunde också använda alla delar av chakra och yin / yan-utsläppet också. (Wood Release är yan Release Kekkei Genkai, eftersom du kan andas liv i former med det.

Anledningen till att Hashirama har en så kraftfull och enorm mängd chakrareserver (uppskattas vara ännu större än Naruto Uzumakis) är delvis på grund av både hans Senju-arv eftersom han är fullblodig och för att han är Ashuras reinkarnation tsutsuki den yngre sonen till Hagoromo tsutsuki (Och den yngre sonen till The Sage på sex vägar välsignades med sin faders kropp Yang energi / Fysisk energi ger honom både en stark livskraft / uthållighet och ett kraftfullt chakra) vilket gör Hashirama på ett sätt i både kropp och ande ren och kunglig

För att gå ännu längre med detta är det möjligen också samma anledning till varför han är den enda som kan låsa upp träsläppet bland Senju. Som vi vet är träsläpp en kombination av både * vatten- och jordutsläpp men när historien fortsätter kommer du också att lära dig att det också i hög grad består av Yang-utsläpp vilket i grunden gör det till en tessei kenkai så att säga.

Så anledningen till att Hashirama Senju är den enda som kan använda träsläppet är på grund av hans kropp i sig, som sägs vara "full av vitalitet" som han kunde kämpa på i flera dagar innan han äntligen visade tecken på trötthet och som han skulle läka från sår utan att ens vinka tätningar som överträffar teknik även i Tsunades kända som den största medicinska shinobi.