Anonim

De 5 bästa gudarna i SMITE för nybörjare (1080p HD)

En "fällkaraktär"(UrbanDictionary-post, kan vara NSFW) är en karaktär som verkar vara en tjej tills du kommer tillräckligt nära (plotmässigt) för att upptäcka att de faktiskt är en pojke. Den inversa tropen finns också; en "omvänd fälla" karaktär är en tjej som verkar vara en pojke.

(Notera: Ordet fälla här är inte avsett att vara stötande, eller en uppslamning; den används endast för att hänvisa till fiktiva karaktärer av denna typ.)

Några exempel är Ruka Urushibara av Steins; Gate och Sora Kamomeya från Tsui Teru (bilden nedan):

Vem var den första fällkaraktären i anime och / eller manga, och vilket media kom tropen från?

1
  • Om någon har problem med innehållet i den här frågan kan du gärna diskutera det i den här metan så försöker vi ta itu med dina problem så bra vi kan.

Tezuka's manga från 1949, Metropolis, innehåller Michi, en syntetiserad människa med en könsbyte som kan göra det från en pojke till en flicka och vice versa som används som en plot-enhet.

Tezukas manga från 1953, Ribbon no Kishi (Princess Knight) har en omvänd fälla med en tjej som låtsas vara en kille:

Prinsessan, som äger rum i en medeltida europeisk sagolik miljö, är historien om den unga prinsessan Sapphire som måste låtsas vara en manlig prins så att hon kan ärva tronen (eftersom kvinnor inte är berättigade till det). Detta bedrägeri börjar så snart hon är född, eftersom hennes far kungen meddelar att hans barn är en pojke istället för en flicka. Anledningen till detta är att den nästkommande tronen, hertig Duralumon, är en ond man som skulle förtrycka folket om han skulle bli kung, och på grund av detta kommer kungen att gå långt för att hindra honom från att ta över.

På samma sätt är Rose of Versailles (1972) en annan som har en tjej som låtsas vara en kille, Oscar Fran ois de Jarjayes.

För en "rak" fälla, 1973-talet Ara Waga Tono! verkar vara den första som passar räkningen.

Detta är en slapstick-romantik, där tjejer och pojkar kolliderar i en modern co-ed high school. Det finns en hel del romantiska intriger, en hel del könsböjning och lite tonårsangst när vuxna bara inte förstår. (källa: guldfågel)

Sedan finns det 1974-talet Oira Sukeban:

Oira Sukeban ( ?), Ibland kallad Sukeban Boy, är en japansk manga skapad av Go Nagai 1974. Det är en komedi med flera erotiska detaljer, där huvudpersonen Banji Suke (eller Sukeban) måste förkläda sig som en tjej för att kunna gå i en helt kvinnlig skola. Eftersom Suke Ban är en upprorisk pojke skapar denna situation flera komiska problem.

Manga anpassades till en OVA 1992 och släpptes av ADV Films i USA under namnet Delinquent in Drag.

Men jag antar att tropen verkligen tog fart först efter publiceringen och sändningen av Ranma i slutet av 80-talet.

Historien kretsar kring en 16-årig pojke vid namn Ranma Saotome som utbildades från tidig barndom inom kampsport. Som ett resultat av en olycka under en träningsresa förbannas han att bli en flicka när han stänker med kallt vatten, medan varmt vatten förvandlar honom till en pojke.

Ranma hade en komisk formel och en könsföränderlig huvudperson, som ofta medvetet ändras till en tjej för att främja sina mål. Serien innehåller också många andra karaktärer, vars intrikata förhållanden med varandra, ovanliga egenskaper och excentriska personligheter driver de flesta berättelserna. Även om karaktärerna och deras förhållanden är komplicerade, ändras de sällan när karaktärerna introduceras ordentligt och bosatte sig i serien.

3
  • 2 Jag tror inte att Oscar från "Rose of Versailles" bör betraktas som en omvänd fällkaraktär. Även om hon växte upp som pojke var hennes kön aldrig en hemlighet - inte från publiken och inte från folket i serien.
  • @VixenPopuli Menar du henne kön eller henne sex var ingen hemlighet för andra karaktärer? Ja, det här är en skillnad.
  • @philipp: hennes kön var aldrig en hemlighet.