Anonim

Sharingan i riktigt LIV! Del 1

Tja ... titeln säger det!

Jag frågar detta för att Hyuuga och Uchiha förmodligen är ättlingar till Rikudous äldste son (jag är åtminstone under det intrycket). På det sättet har Byakugan några andra speciella tekniker som kan väckas (som Tsukuyomi, Susano'o och Amaterasu i Sharingan), och kan den (i slutändan) väcka Rinnegan?

Hittills har vi inte sett tekniker som härrör från själva Byakugan, utan snarare tekniker som är möjliga på grund av det: hela Hyuuga-stridsstil kommer från användningen av Byakugan, men det är inte relaterat till det på samma sätt som varje Mangekyou teknik är relaterad till Sharingan. De kunde bara utveckla / och använda den ordentligt på grund av att de hade Byakugan, men (återigen) är det inte relaterat till det på samma sätt som Mangekyou relaterar till Sharingan.

För att sammanfatta: Är det möjligt för en Byakugan-användare att väcka en Rinnegan?

2
  • Jag tror inte det. Byakugan härstammar från en annan blodlinje än Sharingan, så det verkar inte troligt att ens Byakugan kan utvecklas till en Rinnegan.
  • Jag tror att det är tenseigan som kan uppnås av en byakugananvändare som nästan är lika med rinnegan i styrka, men om en byakugananvändare kan implantera indras och ashuras chakra tror jag att det finns en sannolikhet att väcka rinnegan. Och med byakugan kunde Kaguyas befogenheter fås.

Osannolik.

Även om det är sant att Kakashi ursprungligen sa att Uchiha-klanen (och Sharingan) är en gren från Hyuuga-klanen (och Byakugan), det avslöjades senare att det inte var fallet Och även om Kaguya Otsutsuki sägs ha Byakugan, det antas för närvarande att de två blodlinjerna är separata och att det inte finns någon egentlig koppling mellan de två ögonteknikerna.

Inga Byakugan-uppgraderingar diskuterades / avslöjades någonsin, som du sa, de Hyuuga-specifika teknikerna är bara Byakugans potential som utnyttjas.

SPOILER!

Dessutom avslöjades att vägen att väcka Rinnegan skulle vara att kombinera Indras och Ashuras chakra, precis som Madara (som hade Indras chakra) implanterat köttet från Hashirama (som hade Ashuras chakra), för att få fram Sage of Six Paths chakra.
Så teoretiskt, om Indra skulle ha en Hyuuga-klanmedlem och Ashuras identitet skulle vara känd, kan det vara möjligt. Det hände dock aldrig och kommer sannolikt inte att hända i framtiden.

1
  • vismannen från sexstigets mor hade byakugan ... och eftersom hon var den första att äta gudfrukten vars makt överfördes till visman av de sex vägarna, kunde det dras en länk ..

Det bör noteras att Kaguya Otsutsuki (mor till Sage av sex vägar) var en Byakugan-användare. Hon kunde använda Byakugan på hög nivå. Hennes son väckte Rinnegan och bevisade att Rinnegan på något sätt är släkt med Byakugan. Eftersom Sage of six path äldste son kunde använda Sharingan var det också klart att Byakugan är förfadern till Sharingan.

1
  • 2 Observera att hon aldrig hade Rinnegan.

Observera att Rinnegan inte är ett tillstånd / teknik som Mangekyou eller Amaterasu. Det är ett helt annat öga. Samma sak gäller Byakugan.

Oavsett om det finns ett gemensamt arv är Byakugan en medfödd skicklighet som Sharingan (den grundläggande). Du har det för att du föddes i den klanen. Rinnegan är ännu sällsynta (att vara ett högsta öga) men igen, det är inte en teknik, det är ett "öga" i sig.

Så för att svara på din fråga är det väldigt osannolikt att en Byakugan-användare kan väcka Rinnegan. jag skulle säga Nej, men mangan är inte över än och jag vill inte bita av mer än jag kan tugga, men det vore inte meningsfullt eftersom en Byakugan kunde utveckla en teknik, i bästa fall inte ett öga.

2
  • ändå kan en Sharingan-användare väcka rinnegan (även om det är ett öga och inte en teknik).
  • @JNat Uhm Jag tror inte att jag nått den delen ännu ... Kanske? Hur som helst antar jag bara i vissa speciella fall och inte alla, med tanke på Rinnegan-makten. : D

I grund och botten hade den äldste sonen till visman på sex vägar delningen och introducerade Uchiha, men den yngre hade inga speciella förmågor och introducerade Senju.

Du måste ha både Senju och Uchiha härkomst för att väcka rinnegan. Under striden med Hashirama vid 'Final Valley' förlorade Madara men i processen lyckades han få Hashiramas celler. Han lade Hashirqmas celler i sin egen kropp, vilket ledde till att rinnegan vaknade. Så väckte Madara Uchiha rinnegan. Nagato väckte emellertid INTE rinnegan, när han var baby, Madara transplanterade sina ögon i Nagato. Nagato var ursprungligen från Uzumaki-klanen, och han hade en extremt stark livskraft som du kan se på grund av hans röda hår, som så småningom blev vit på grund av mängden makt han hade.

Sharingan skulle ha sitt ursprung i byakugan men då måste han författare bara ha ändrat den idén och hoppats att alla skulle glömma. Det finns några likheter mellan Sharingan och Byakugan som förmågan att känna chakra, men jag tror att byakugans bonusar är att du kan se igenom objekt men om du är särskilt skicklig som Neji eller om du kan fokusera tillräckligt som Hinata då du kan till och med se ett människas chakrapunkter.

En användare av byakugan kan bara väcka rinnegan om de har både celler i en Uchiha och en Senju inuti dem, och med tiden skulle de förmodligen också kunna kontrollera 'Gedo-statyn'.

Jag vill inte säga att detta är faktum men här är en teori. Kaguya besitter två blodlinjeegenskaper som byakugan och en annan Sharingan / Rinnegan-egenskap. Efter att ha fått sina två söner kunde hon ha överfört de två egenskaperna separat (eftersom vi inte har sett vismannens bror är det möjligt). Detta skulle innebära att vismannen fick sina mödrar som delade / rinnegan öga som manifesterades som rinnegan utan Sharingan tomoe. När den vise hade sina två söner förde han sin visuella förmåga, om än en försvagad version (Sharingan), till sin äldsta och hans fysiska energi till sin yngsta. Det är, som vi vet, att endast när senju och Uchiha-blodblandning förvärvar rinnegan. Ganska mycket vad denna teori säger är att det är möjligt att hyuuga-klanen härstammar från vismännens bror medan rinnegan och Sharingan härstammar från salen själv. Om detta stämmer skulle det inte vara möjligt för byakugan att utvecklas till rinnegan eftersom de skulle tillhöra två olika släkter. Men detta är bara en teori så ta inte detta som faktum.

Byakugan kanske kan väcka rinnegan. Kaguya otsutsuki överförde sin makt till sina två söner. Sage of sex path är förfadern till uchiha och senju ärvad visuell skicklighet och fysisk skicklighet. Vismännens bror är förfadern till hyuga och uzumaki ärvda tätning justu och byakugan. Så det enda sättet för en byakugananvändare att väcka rinnegan är att implantera uchiha och senji dna

Nej
De kan inte. Som du ser hade Kaguya två söner: Hogoromo (Sage Of 6 Paths) och Hamura (den med Bayakugan). Medan Rinnengan och Sharingan skiljer sig helt från Bayakugan. Eftersom både Sharingan och Rinnegan härstammar från Rinne Sharingan.

Kekkei Genkai

  1. Blodgränser som kan uppnås om din mamma eller pappa har dessa egenskaper. Det kan eller kanske inte aktiveras.

    Exempel är:

    • Sharingan aktiverades av Sasuke, medan vissa Uchiha inte kunde uppnå det.
  2. Blodgränser kan också uppnås slumpmässigt av en senju eller familjegren, som Uzumaki-klanen, eller bara ett slumpmässigt geni som den 4: e Hokage som inte alls var en del av senju eller Uchiha eller någon blodgränsklan.

    Exempel är:

    • Kimimaro är den enda användaren av benblodgränsen, som är ett original från Kaguya.

    • Sage Mode - anses vara en blodgräns som kräver att en person som har enorma mängder chakra perfekt kontrollerar sitt chakra utan att använda någon mängd chakra för att uppnå salvia-nivåerna. Till exempel Minato, Naruto, Hashirama, ...

  3. Blodgränser kan också uppnås genom implantat / behärskning / intensiv träning men har en låg chans att få det till perfekt användning.

    Exempel är:

    • Kakashis Mangekyu
    • Kabutos Sage Mode
    • Yamatos Mokuton

Kekkei Tōta

En uppgraderad kekkei genkai eller en 3-element blodgränsanvändare.

Till exempel:

  • Rinnegan - ett uppgraderat delstat Sharingan
  • Beast Bomb Rasenshuriken Jutsu - ett tätt Kyuubi, Sage och Wind chakra
  • Mokuton no Jutsu

Först och främst gjorde de det rättvist genom att skapa en ny utveckling av byakugan som är TENSEIGAN som vi såg i den sjunde filmen. De kände att byakugan inte fick lika mycket uppmärksamhet som Sharingan.

Jag har två teorier om detta:

    1. Vi vet alla att byakugan är relaterat till sharingan på grund av anime .. MEN märker att kaguya, mamma till SGO6P, hade byakugan! vilket betyder att byakugan kom först - rinnegan - sedan Sharingan .. så byakugan är förfadern till den andra dojutsu. Detta drar slutsatsen att Kaguya hade jubikraften plus hennes byakugan som ett resultat, hon väckte en run sharingan i pannan. Med andra ord kanske om en hyuga blir de tio svansarna Jinchuuriki kommer han också att väcka en av två: vanlig rinnegan eller rinne sharingan.

    2. Andra teorin handlar om blod. Vi vet att på ena sidan är uzumaki-klanen släktingar till senju, på en annan sida är uchiha-klanen härstammande från hyuga-klanen. så om en hyuga och en uzumaki / senju skulle få avkommor, kommer de kanske att ha makt för visman på de sex vägarna! vilket innebär att de kommer att väcka rinnegan .. (till exempel himawari, låt oss se vilken framtid döljer) hoppas du gillar det;)

Att se hur Kaguya besitter både Rune Sharingan, som är stamfader till Rinnegan, och Byakugan ligger inom ramen för möjligheter som en byakugananvändare kan väcka Rinnegan, men som ett panna tredje öga eftersom de redan har Byakugan i båda ögonen och den ursprungliga källan till run och tensei chakra är Kaguya själv. Men jag kan föreställa mig att endast utvalda Hyuga- eller Moon Shinobi Otsutsuki-klanmedlemmar kan göra detta beroende på renheten i deras blod som matchar någon av Hamuras aspekter (Hyuga eller Moon Shinobi Otsutsuki) och / eller om Hamuras barn har unika chakra som Indra och Asura som skapar föräldrarnas chakra och bara dem och deras migranter kan väcka rinnegan / run sharingan. Detta är en hypotetisk gissning eftersom det du frågar har förblivit obesvarat i slutet av Naruto-serien.

I ett hypotetiskt scenario kan det vara möjligt för en kvalificerad medlem av Hyuga-klanen att förvärva Asura & Indras chakra eller chakra från Hagoromo själv och de kan förvärva en enda rinnegan. För logistikens skull kan vi säga att de förvärvar en lila rinnegan i pannan. Varför? Eftersom det kan finnas en komponent i Hamuras chakra som kan mutera rinnegan till run Sharingan och eftersom vi talar om en tredjedel av chakra kan de därför få en ofullständig run Sharingan. För enkelhets skull, låt oss säga att en kvalificerad medlem av Hyuga-klanen kan förvärva en lila rinnegan och att en kvalificerad Moon Shinobi Otsutsuki-klanmedlem kan få en röd rinnegan. När den saknade 1/4: e förvärvas kan detta leda till att det tredje ögat förvandlas till sin fullständiga form, Run Sharingan.

Denna hypotes kan kopplas till en annan hypotes om varför Kaguya inte verkar ha spändan medan Hamura har den. Kanske genom att förvärva Hamuras chakra och tenseigan och sedan förvärva den run aspekt som användaren tidigare saknade, kan nämnda individ väcka det tredje ögat som den fullständiga run sharingan, men som en konsekvens av dess aktivering avaktiverar tenseigan, eftersom tensei chakraet nu har en rinnegan som ska bearbetas av och därmed i frånvaro av runchakra och rinnegan manifesteras tensei-chakrat som tenseigan i användarens byakugan. Detta kanske är anledningen till att Kaguya verkar sakna spänning medan hans son inte gör det. Jag vill också tillägga att Kaguyas byakugan anses vara en kekkei mora snarare än en kekkei genkai och det kan mycket väl vara av den anledningen. Detta tar hänsyn till att Hagormo och Hamura var och en håller en aspekt av Kaguyas chakra i sig och om båda chakraen skulle gå samman, kanske hennes chakra troligen kommer att festa i individen. Som redan nämnts, Asura + Indra = Hagoromo som visas av Madara och ospecificerad Hyuga + ospecificerad Moon Shinobi Otsutsuki = Hamura som demonstrerats av Toneri. Så varför skulle inte Hagoromo + Hamura = Kaguya? Låt oss också ta hänsyn till att Hagoromos rinnegan är lila och tomlösa medan hans mors rinnegan är röd och med (9) tomoe som Sharingan. Frånvaron av tensei-komponenten i Hagoromo kan vara anledningen till att det finns en skillnad mellan hans ögon och hans mors öga.

Ett möjligt motargument för det här sista stycket skulle vara att Kaguya verkligen kan aktivera tenseigan och det finns inget samband mellan tenseigan och hennes run sharingan som förklarats ovan. Hon kanske helt enkelt har valt att inte aktivera dem under sin kamp med Naruto och Sasuke. Man kan vidare hävda att hennes tenseigan kan vara mer avancerad jämfört med att hennes son ser hur hennes sons tenseigan verkar kunna utvecklas ytterligare genom att försegla andra klanmedlems byakugan inuti den. Att vara källan till alla chakra kan hennes tenseigan mycket väl vara mer avancerad än hennes sons. Men denna hypotes är också diskutabel eftersom det inte finns några bevis som stöder att hon har spänningen.

Hoppas att den här förklaringen är vettig och även om det finns något som du kanske inte håller med eller som du inte gillar, för det är spekulativt att åtminstone detta försök att förklara ett otestbart okänt (tills Kishi går ur röven och säger till oss svaret) kan få din fantasi att gå så att du faktiskt kan formulera dina egna förklaringar i denna fråga.

Byakugan ärvdes från kaguya av sin son hamura, medan den ingående dojutsu som består av run-sharingan ärvdes av hagoromo (salvia med sex vägar), och som sådan kan byakugan inte förvandlas till rinnegan, eftersom dess chakrabeståndsdelar är helt separat. Byakugan kan utvecklas överallt till spänningen, som uppvisar liknande förmågor som rinnegan, såsom attraktiva och motbjudande krafter och sanningssökarbollar. Sammanfattningsvis är det enda sättet för en byakugananvändare att få Rinnegan att transplantera en och de måste ha massiva stolreserver och dela till och med små relationer till senju, uchiha eller uzimaki.

1
  • Jag måste vara oense med det. I anime, Hagaromo och Hamura, har båda Byakugan först. Sedan får Hagaromo Sharingan och senare Rinnegan.