Anonim

Men I Trust - You Deserve This (Official Audio)

Jag har just sett avsnitt 20 av Hunter X Hunter, där det avslöjas att:

Under den sista fasen av Hunter Exam dödar Killua Bodoro så snart kampen mellan Bodoro och Leorio startar.

Varför skulle Killua agera på detta sätt?

Han vet att både ingripande i andra slagsmål och att döda andra sökande strider mot reglerna.

Så jag förstår inte varför han gjorde vad han gjorde.

1
  • Han blev skrämd av sin brors utseende (och hot) att han är en mördare, inte en jägare

Det finns några faktorer i spel, men den vanligaste anledningen är Illumis kontroll över Killua. Det är möjligt att du underskattar hur mycket inflytande Illumi utövar som visas både i det här avsnittet och vidareutvecklats i avsnitt 94.

Det räcker att säga att Illumi i grund och botten tog upp Killua för att vara en mördare, och därmed har haft år och år av exponering för Killua för att manipulera hur han tänker och beter sig. Genom sin aura och manipulerande färdigheter (och andra metoder, avslöjade i avsnitt 94) kunde han i huvudsak övertyga Killua om att han inte var värd kärlek eller vänskap, och att allt han var tänkt att vara var en perfekt finslipad dödsmaskin.

I grund och botten drev denna omvälvning av psykologin Killua till ett instabilt tillstånd, och avslöjade hans lust att döda och tvingade honom att agera på det igen. Vid den tidpunkten hade han drivits att tro att han bara var en mördare, hade misslyckats med att skydda Gon och han skulle aldrig vara en jägare Varför skulle han bry sig om vad som hände längre?

(Som en sidoteckning säkerställde det också att han inte skulle behöva slåss mot Leorio, och att Leorio skulle bli en jägare. Så bonuspoäng till Killua för det.)

1
  • 1 Besvaras av Killua själv :)

Han gjorde det eftersom det stred mot reglerna. Han blev diskvalificerad avsiktligt.

Killua har påverkats av sin familj sedan han föddes och lärde sig tro att han inte kunde göra något annat än att döda. Om Illumi sa till honom att han inte var värd en vän och inte skulle vara jägare ännu, skulle Killua medvetet misslyckas med provet.

Illumi hade i grund och botten sagt till honom att han skulle sluta vilja döda Gon om han stannade hos honom.

I filmen, Phantom Rogue, kan Killua inte ens röra sig när han står inför utsikten att slåss till och med en docka av sin bror. Det visar bara hur mycket inflytande Illumi har över Killua.

Det har visats flera gånger att under de tidigare åren av hxh hade Killua lite eller ingen tvekan om att döda och även om det sägs att han är trött på att döda tror jag att han slutade döda senare för att Gon sa det snarare än att han trodde att det var moraliskt fel. Därför är det inte så chockerande att avbryta slutprovet på ett så dramatiskt sätt.

Killua har en enorm mängd blodlust under utsidan, som det blir uppenbart när han går in i "mordläge". Att döda skulle vara ett sätt att få bort ilska och frustration.

Jag antar att en del av Killua skulle vilja minska alla chanser att bli jägare så snart som möjligt, för det är vad hans bror skulle ha velat. Om han fortsatte att slåss i turneringen kan en person slumpmässigt förlora för att låta honom vinna. Osannolikt, men ändå möjligt.

Och slutligen kanske en liten, winy del av honom ville ha hjälpt Leorio.