Anonim

SLÄPP SPYCEEN Öppnar Full 「Spatto! Spy & Spyce 」av Tsukikage

Vad försöker Kotetsu parodiera i denna scen från kapitel 495?
Tydligen är det riktigt gammalt.

Detta är en hänvisning till mangan Kyuukyoku Chojin R ( ), en gag manga som körs från 1985-1987 publicerad i Shuukan Shounen söndag (samma tidskrift Hayate springer in) om en robotstudent vid namn R som går med i en fotoklubb.

Mer specifikt är det en hänvisning till den något välkända scenen i första kapitlet i volym 8, med titeln ("Dessa är det grundläggande "), där ett par klubbmedlemmar bråkar om vad de viktigaste principerna är att följa under fotografering. Här är den relevanta 2-sidars spridningen (klicka för full storlek):

Du kan se att den tredje panelen på vänster sida uppenbarligen är en liknande hållning som den i bilden från Hayate. Texten där och i nästa panel översätts till:

Det här är grunden för fotografering!

"Triumf genom bakgrundsbelysning!"

"Dela världen i tredjedelar!"

"Använd aldrig direkt solljus!"

"Overhead tomma marginaler är fienden!"

Detta är i princip exakt vad Kotetsu säger också. Jag har inte tillgång till en icke översatt version av Hayate nej Gotoku kapitel 495, men det är helt klart samma principer som sägs, och möjligen exakt samma dialog på japanska.

För övrigt har denna scen i sig en hänvisning till Kodak Tri-X-film. Den högra sidan innehåller frasen ("Perfektion genom Tri-X"), som används lite satiriskt för att hänvisa till människor som tror att filmkvaliteten ensam kommer att leda till fantastiska bilder. Denna del av scenen är förmodligen lite mer känd, en har också refererats till, särskilt i Genshiken Nidaime: