Anonim

10 saker du förmodligen inte visste om Obito Uchiha (10 fakta) | Naruto Shippuden | Akatsuki

Under striden mellan Minato Namikaze och Tobi (i avsnitt 248 Den fjärde Hokages dödsmatch av Naruto Shippuden anime, eller kapitel 502 och 503 i manga), Minato rymde från Tobis Kamui, trots att ha varit fångad i tekniken oväntat.

3 minuter och några sekunder senare in i avsnittet sprang de två mot varandra. På extremt nära avstånd drog Minato ut en Rasengan. Med tanke på den ljusa auren och ljudet som den ger är jag ganska säker på att Tobi märkte det.

Tobi lät kunai som Minato kastade passera genom honom. Så i stället för att använda Kamui för att låta Minato gå igenom honom, varför fortsatte Tobi? Minato hade redan rymt från Kamui en gång, och det var då han fångades oväntat.

1
  • Jag har ingen aning, men din nuvarande fråga har ingen nära röst. Det jag har gjort hittills är att få frågan att se bättre ut. Jag läser inte Naruto så jag kan inte riktigt säga om den här frågan är subjektiv eller inte. Men min oinformerad intrycket av denna fråga är att det är lite konstigt att använda en färdighet när du vet att din motståndare kan undvika det.

I kapitel 502 från sidan 8 kämpade Tobi med Minato. Som nhahtdh kommenterade finns det ingen anledning att använda samma jutsu två gånger när motståndaren kan undvika det.

Bilden nedan visar Minatos inre tankar ögonblick innan de kolliderade mot varandra i den andra bilden.

I den andra bilden som du publicerade ovan, om du tittar närmare

Du kan se kunai passera genom Tobi. Om du inte känner till använde Tobi faktiskt Kamui för att låta kunai passera genom honom. Men för att attackera var Tobi tvungen att stelna sin kropp. Tobi kunde inte attackera och försvara samtidigt med Kamui. Korrigera mig om jag har fel här.

Som du kan se från bilden ovan rörde Tobi Minato och skulle attackera. Jag vet inte vilken jutsu han skulle använda, men Tobi var övertygad om att han skulle vinna, så hela kroppen var solid och han använde inte Kamui.

Hiraishin nivå 2 var snabbare än Tobis attack och Boom. Rasengan.

Så anledningarna till att Tobi inte använde Kamui för att låta Minatos attack gå igenom honom:

  • Att använda samma jutsu två gånger mot en elitshinobi är dumt, om man inte har ett välgrundat förtroende för att det kommer att fungera, eller har ett annat motiv.
  • Tobi var övertygad om att han skulle vinna denna kamp, ​​som du kan se på tredje bilden.
  • Han var inte medveten om Hiraishin nivå 2. Som ni ser var han förvånad när Minato hoppade till kunai.
2
  • Hiraishin nivå 2. Inte Hiraishin
  • 1 IIRC all Hiraishin Jutsu som används av Minato använde Marked men stationär Kunai men att Kunai rörde sig.