Anonim

1 MAN RAMBO Crazy Machine Gun -70% Slow Attack Terrorblade Micro illusion Farming Vs Ember Spammer

En sak som jag inte alls fick är hur Yotsuba höll syskonens existens gömd precis under de andra familjernas och allmänhetens näsor.

Jag förväntar mig att hela Japan ständigt surrar om de tio klanernas arvingar, som världen skvaller om den brittiska kronans arv.

Några tankar att tänka på om Shiba-syskonen:

  1. Deras mors bröllop kunde inte ha varit i hemlighet. Även om det var en diskret händelse skulle det vara lätt att ta reda på att hon gifte sig.
  2. I sin barndom var de en del av familjen Yotsuba, som inte kunde ha raderat sin existens från offentliga register.
  3. Tatsuyas anslutning till FTL doldes aldrig. Hans delade efternamn med företagets VD borde ha dragit någon misstanke.
  4. Vem är arvtagaren till Yotsuba när syskonen gick på gymnasiet? Yotsuba, en medlem av de tio klanerna, skulle ha behövt någon att fylla klyftan för att behålla sin image.

Jag vet inte om detta lämnades oförklarligt i ljusromanerna, men det är helt handviftat i anime.

Juumonji Katsuto verkar till och med misstänksam mot Tatsuya när han frågar honom om han har någon koppling till de tio klanerna (precis innan han föreslår förlovning till en av dem).

Till viss del är detta också handviftat i ljusromanerna - detaljer hur syskonen skyddades / skyddas avslöjas inte. Det finns dock många hänvisningar till Yotsubafamiljens otroliga kraft och inflytande, vilket gör att vi - till en viss nivå - kan dra slutsatsen om vad som händer.


Medan den japanska allmänheten mycket väl kan ha varit intresserad av arvtagarna till de "10 familjerna" är Yotsuba ett speciellt fall. Mer än de andra klanerna (som Ichijou, Saegusa och Juumonji) är Yotsuba en inneboende hemlighetsfull familj, även innan Tatsuya och Miyukis specialfall övervägs:

"Eftersom Yotsuba-familjen, som upprätthåller en systematisk sekretesspolicy, aldrig skulle bjuda in ett stort antal utomstående som gäster ... syskonen hade tagit sig till bergsbyn som inte var inspelad på någon karta ..."

Volym 8 - Reminiscence, kapitel 1

Och

[...] inte ens Miyuki visste numret för direktlinjen. Informationskontrollen kring Yotsuba-familjen var flera gånger mer intensiv än regeringen, och det var ingen ledig överdrift av de som känner till.

Volym 9 - Besökare I, kapitel 6

Före syskonets inskrivning på First High skulle de också naturligtvis ha fastnat i den familjära sekretesspolitiken, vilket innebär att deras chanser att bli upptäckta av utomstående var små. Till och med under denna tid är Tatsuya under strikt instruktion från sin mamma att förbli obetydlig:

"Tatsuya, det är som du hörde. Du kommer att åtföljas av Miyuki san på din rundtur i basen."

"Ja."

"Tänk bara på en sak. Allmänt ska du inte använda hedersbeteckningar eller liknande när du adresserar Miyuki-san. I stället för Ojou-sama , bara Miyuki är bra Åtgärder som kan leda till upptäckten att Miyuki-san är en efterträdare till Yotsuba Head är förbjudna. "

Volym 8 - Reminiscence, kapitel 9

Dessutom hjälper militären Yotsuba att hålla Tatsuyas existens under omslaget, eftersom hans makt som en trollkarl i strategisk klass också är viktigt för dem att skydda:

"Det är troligtvis att några av dem kommer att koppla detta till förintelsen av flottan som den stora asiatiska alliansen skickade ut för tre år sedan. Det skulle vara ett mycket oönskat resultat för oss att ha Tatsuya-sans identitet att komma ut."

"Jag håller fullständigt med."

Med tanke på att Kazama nickade gav Maya ett brett leende som inte kunde särskiljas mellan verkligt och falskt ... Mayas förhandlingar med Kazama styrdes för att uppnå det mest tillfredsställande resultatet för Yotsuba.

Volym 8 - Reminiscence, kapitel 15

Att arbeta i samarbete med militären i förlängning innebär att arbeta med "Electron Sorceress" Fujibayashi Kyouko, som kan manipulera elektronisk information i en ofattbar grad och skapa en nästan vattentät försegling kring syskonens information.


Detta lämnar en situation där även Kokonoe Yakumo, en känd informationsmäklare, inte kan avslöja någon av deras bakgrundsinformation:

Tatsuya knäppte ögonen. "Vår situation också?"

Yakumo skrattade hjärtligt. "Jag har undersökt det, men kunde inte avslöja några anmärkningsvärda hemligheter. Intelligensmanipuleringen kring er två är verkligen oövervinnelig. Eller ska jag säga, värd sitt höga rykte."

Volym 2 - Inskrivning II, kapitel 9

Detsamma gäller för informationsnätverket för Kitayama-familjen:

Som svar fick Tatsuya den med ett storslagen blick.

“Vem djävulen är du? Med Kitayamas ...… Informationsnätverket från "Corporate Alliance" kunde inte ens hitta dina personuppgifter! "

Volym 12 - Double Seven, kapitel 2


När det kommer till det skulle de människor som har makten, inflytandet eller turen att avslöja sanningen om de två vara för rädda för att både fortsätta sin undersökning eller avslöja informationen till någon annan efter att ha hört namnet 'Yotsuba':

Yotsuba-namnet hade ännu större inverkan än Saegusa-namnet. Den politiska nyttan med Saegusa-namnet var högre, men Yotsuba-namnet väckte mycket mer rädsla hos människor med inflytande.

Volym 12 - Double Seven, kapitel 6

Denna rädsla visas också när Erika av misstag snubblar över Tatsuyas hemlighet och varnar sin bror för att utreda honom för mycket:

"Jag förstår ... ... Jag förstår. Låt oss sedan fortsätta i denna riktning. ”

…… Lyckligtvis lyckades hon övertyga sin bror utan att tappa namnet ”Yotsuba”.

Volym 11 - Visitor III, kapitel 15

Även dem inte i trollkarlens högre nivåer bör vi vara rätt försiktiga med Yotsuba-familjen - trots allt är detta klanen som tidigare tog ner en hel nation på under 2 år! Dessutom citeras de för närvarande ännu starkare än då:

[... det] var helt otroligt att de kunde ha glömt en sådan hård påminnelse under de senaste 20 till 30 åren. Att inte säga att Yotsuba-familjen - "makt" som antydde inflytande men som var mer i linje med våld - var mycket större nu än tidigare.

Volym 11 - Visitor III, kapitel 15


För de poäng du tog upp:

  1. Detta täcks inte av de lätta romanerna, så jag kan inte hänvisa till något särskilt, men med tanke på den andra informationen är det säkert att anta att allt Yotsuba ville hålla hemligt (som barn från ett äktenskap) kan hållas hemligt.

  2. Deras existens raderas inte, men all information som rör dem har ändrats kraftigt, så att endast det väsentliga är tillgängligt, och det finns inget som kan länka dem till Yotsuba:

"När allt kommer omkring kan jag inte gå på gymnasiet utan personuppgifter."

Tatsuyas svar var perfekt. Men Benio kände att detta var gnuggan.

”Underskatta inte vuxna. Det är sant att din PD har den lägsta nivån av information, sammanflätad med extra information som komplicerade bilden och några negativa recensioner, så det var inte alltför perfekt. "

Volym 12 - Double Seven, kapitel 2

  1. När han är involverad i FLT går Tatsuya under aliaset "Silver" och inte hans släktnamn "Shiba", vilket skulle hjälpa mot identifiering från de flesta anställda eller kunder. Dessutom, medan FLT "ägs" av Tatsuyas far, ligger det faktiskt under Yotsuba-jurisdiktion, vilket innebär att de skulle ha ett noggrant öga på situationen, särskilt Tatsuyas kollegor som med större sannolikhet skulle av misstag avslöja känslig information.

Precis som FLT var detta hotell ett av de dummy-företag som kontrollerades av Yotsuba-familjen i bakgrunden.

Volym 10 - Visitor II, kapitel 9

  1. När syskonen går i gymnasiet finns för närvarande ingen utvald Yotsuba-arving. Om du återkallar tillbaka till avsnitt 9 av anime, tuktar Tatsuya Aoki för att ha kallat Miyuki för nästa huvud, även om det inte har kommit något meddelande om den positionen. Med tanke på att Yotsuba Maya också betraktas som en av världens mäktigaste trollkarlar, tvivlar jag på att någon skulle pressa henne för mycket för ett beslut. Som det nämns tidigare i svaret (citat 3) verkar det dessutom att de vill hålla Miyukis position hemlig för utomstående för tillfället.

Jag vill lägga till några uttryckliga detaljer.

1) Yotsuba Miya (Tatsuyas mamma) är officiellt död efter 20 års sjukhusvistelse och har aldrig fött barn.

Detta bevisas av Angie Sirius tankar i Visitor Arc, där hon hävdar att den enda personen som kan ändra sinnets struktur är död och aldrig haft några barn.

2) Tatsurou (Tatsuyas far) och Miya gifte sig troligtvis i hemlighet, varefter Miya tog på sig Shibas efternamn. Barnen, som hade Shibas efternamn, var i grunden en del av en icke-beskrivande familj.

3) Tatsurou använde ett företagsnamn som VD för FLT. The Light Novel förklarar aldrig om Tatsurous personliga namn kan hittas. Om vi ​​antar att det kan (Detta är oklart i romanerna; Tatsuyas personuppgifter inkluderar vem hans far är, men jag skulle gissa, av olika skäl, att det inte visar en VD för FLT som sin far), kan Shiba vara en vanlig efternamn (även om det skulle vara misstänksamt.)

Även om Tatsuya kan spåras till sonen till en VD för FLT, säger det inte så mycket om honom. FLT är inte officiellt anslutet till Yotsubas, och även om det var, betyder det inte att VD är en Yotsuba eller har några förbindelser med Yotsuba.

4) Det finns ingen. Yotsubas avslöjar inte denna information, och ingen kan tvinga dem att göra det. Faktum är att den enda kända medlemmen i Yotsuba-gruppen är Miya och Hayama.

Jag skulle vilja tillägga att trots dessa åtgärder vet Retsu Kudou fortfarande om Tatsuya och Miyuki.