Anonim

välsignelse för alla

I Death Note är jag inte medveten om om Light verkligen verkligen älskade eller brydde sig om någon, men i början av serien kan man säga att han kanske älskade sina föräldrar. Men det verkar som att han åtminstone visade sig vara en intellektuell person som just så råkade vara uttråkad eller väl trött på hur livet var (t.ex. brottslingar överallt, kontinuerlig orättvisa som hände gentemot människor etc.).

Jag kanske har missat något från anime och jag har inte läst mangorna (så snälla korrigera mig om jag har fel) men älskade Light någonsin någon? Jag vill ha ett kanonsvar.

2
  • Från avsnittet när han dödade Ray Penbars fästman kände jag att han hade tappat bort alla känslor som han en gång hade haft. Så jag tvivlar på att han älskade någon efter att han fick anteckningsboken
  • Uppenbarligen inte poängen med frågan utan för den exakta frågan "älskade Ljuset någonsin någon?": Han föddes inte som sociopat men kan diskuteras blir ett (uppenbarligen ett monster men sociopat kanske inte är rätt ord). Därför kan vi säkert anta att när han var liten älskade han verkligen sin familj som nästan alla barn gör. Detta är till stor del irrelevant för händelserna i showen och därför de svar som publicerats.

Han själv. Och bara han själv.

Yagami Light upplevde verkligen sig själv som en gud där alla andra var en lägre varelse. Han förklarade i ett segment att hans livslängd är för värdefull för att göra en affär för shinigami-ögonen. Men även för hans närmaste allierade (Misa) eller ens för hans familj kan deras liv lätt kasseras. Ljuset älskade inte riktigt någon annan än sig själv.

Misa fungerade som ett verktyg; Takada fungerade som ett verktyg; och hans familj borde bara inte komma i vägen för honom, annars skulle han ha dödat dem.

Men han reagerade när Sayu kidnappades av Mello.

Jag tror att han bara hade en slags ansvarsliknande känsla.

Vid en viss punkt i mangan tror jag inte att han älskade någon längre.

Han fokuserade på att uppnå sitt mål.

Detta utövas inte riktigt i showen, det kan vi inte säga. Allt vi ser är att ljus är trött på livet tills han får Death Note ...

Vi kan se att han inte riktigt älskade Misa men eftersom han aldrig uttrycker några känslor för henne alls.När det gäller den här fadern ser det ut som om han uttrycker äkta känslor för sin far när han dör i avsnitt 29, men då tänker han bara på hur viktigt det är att döda Mello.

1
  • Jag har alltid trott att allt var en handling när hans far dog. Han behövde vara den som rörde anteckningsboken för att återfå ägandet i det ögonblick som hans far dog och han ville nog bara ha Mello död för personlig vinning snarare än hämnd, för om Mello hade dött hade han verkligen blivit en Gud.

Jag tror att han älskade sin familj. Och jag tror inte att han bara agerade när hans far dog. Han var bara korrumperad av Death Note.

3
  • Nej han älskar inte sin familj och i anime, han är till och med redo att skrämma sin syster också om något gick fel.
  • han älskade sin familj. men dödsskylten förstörde honom. kommer du ihåg när ljus förlorade sina minnen från dödsnoten detta ljus älskar sin familj.
  • Han älskar sin familj men han älskar sig själv mer än någon annan. Det är inte dödsanteckningen som förstört hans minne utan hans egna prioriteringar som förändrade honom.

Han själv.

När det gäller sociopatförslaget antas det generellt att sociopater föds på det sättet. Du blir inte bara en. Galen narcissist? Ja, han helt, men sociopat? Passar inte räkningen.

En total narcissist älskar bara sig själva och kan ha känslor för andra, men mest bara för hur de hjälper sig att må bra.

Om du tittar på Ljus under den tidsperiod där han överger Death Note, är han faktiskt en anständig kille. Lägg märke till hur hela hans uttryck och ton förändras. (även när ingen tittar) Han är korrumperad av kraften i Death Note och blir ett figurativt monster. Absolut makt korrumperar absolut.

På ämnet psykologiska frågor: L är ett lärobokfall av Aspergers syndrom.

Om Sayu var den enda anledningen till att han inte dödade henne att de enda som var medvetna om dessa var dem och Near's besättning. Även om han aldrig riktigt älskade Misa, blev han involverad med henne som ett par

1
  • 2 Kan du vara villig att klargöra vad du hänvisar till med "de enda medvetna om dessa var dem och Near's besättning"?