Anonim

Centroid of a Triangle

Offshot av: Waiting in the Summer och Onegai Sensei verkar plagiera varandra. Är detta normalt i anime / manga?

Det sägs att båda animerna är inställda på samma jord (I.E., Waiting in the Summer är en uppföljare av Onegai-serien). Medan min första fråga handlar om hur vanligt det är att ha två serier som nästan är plagier av varandra, handlar den här frågan om dessa två serier i sig.

Vilka bevis har vi för att bevisa att Waiting in the Summer verkligen finns i samma värld / jord / universum än Onegai Sensei, Onegai Twins?

I ep 12, från 13:20 till 14:40, börjar inspelningen av de "forntida utomjordingarna" som besökte jorden innan spelas, medan Ichika befinner sig inne i federationssonden och bärs uppåt i bana:

Jag undrar hur länge det har gått, men tack för att du hittade det här.
Jag gjorde en nödlandning på den här planeten efter att mitt rymdskepp hade problem och räddades av någon här.
Innan jag visste betydde han mycket för mig. Men detta är en avlägsen planet där kontakt med lokalbefolkningen är förbjuden. Hjälp är snart på väg.
Jag antar att mina minnen på den här planeten kommer att förseglas för att bibehålla sekretess.
Men ... Jag ville ... lämna de minnen jag hade med honom, oavsett vad.
Även om mina minnen bleknade, även om jag inte kunde komma ihåg, ville jag lämna något. Tack för att du hittade det.
Jag ber att åtminstone mina minnen kommer att leva vidare med dig.
Glöm inte.

Jämföra texten ovan med berättelsen om Onegai Teacher, om den lämnades av Kazami Mizuho, ​​borde det vara innan hon återkallas i högkvarteret och allas minnen utplånas. En sak som inte klickar är att det verkar som en olycka. Mizuho kom till jorden på ett observatörsuppdrag (kontrast till Ichika, som kom med ett "turistvisum").

Några av främlingens tekniska likheter som jag påpekade i den andra frågan är då motiverade om de är samma universum. Du kan ganska mycket förvänta dig varpnaceller i alla federationsfartyg om det till exempel är i Star Treck-universum.

Men det slutliga beviset är att ovanstående text uttrycks av Mizuhos Seyuu, Inoue Kikuko. Anime News Network har krediter för henne som "Misterious Voice (ep. 12)".

Produktionspersonalen för båda serierna är mycket lika och de delar samma karaktärsdesigner.

Så de är förmodligen samma universum. Oavsett om någon av karaktärerna är en ättling till Onegai, är det bättre att spekulera. Men det kan förklara varför Ichika har minnen från Mizuhos inspelning.