Anonim

Tidigt i anime frågade Lucy Natsu om han kunde äta sin egen eld. Natsu förklarade att det skulle vara som att Lucy skulle äta en av hennes himmelska andar. Även om detta berättar för oss att Natsu inte kommer att göra det, lämnar det möjligheten öppen.

Med tanke på hur Angel behandlade sina andar kunde jag föreställa mig att en mer ond trollkarl var villig att äta sin ande om den var desperat nog. Så, kan en mer ond drakemordare äta sin egen magi? Skulle det göra dem mer kraftfulla eller bara tillbaka till det tillstånd de befann sig i innan de besegrade?

4
  • Förmodligen mest troligt. T.ex. Natsu kan äta sina egna lågor men för honom verkar det oetiskt att göra det.
  • Lol, den meningen med den onda trollkarlen. Av någon konstig anledning tyckte jag att det var roligt. Äta himmelska sprit. Påminner mig om att äta pokemonfrågan.
  • @MiharuDante Jag tror att jag kunde njuta av några Taurus biffar då och då. Och jag kan tänka mig att Farfetch'd bara ber om att bli kokt.
  • Qiri har förmodligen rätt men jag ville påpeka dödligheten hos Himmelska andar, som när Loke uthärdade sig i den mänskliga världen för att förhindra samma öde för Väduren eftersom det tros vara dödligt för anden. Så om vi antar att de kan dö, kan det vara ett trick som betyder att Lucy faktiskt tappar humöret jämfört med Natsu som förmodligen inte skulle förändras.

De kan inte äta sin egen magi. Det var bara nyligen (i kapitel 391) som Silver påminde oss om detta under sin kamp med Gray.

Vi såg en flashback av Natsu som sa att han inte kan äta sina egna lågor.

Sedan två paneler senare bekräftade Silver detta genom att blockera Greys attack med Silvers magi istället för att äta isen som han gjorde tidigare. Som Natsu har, nämnde Silver då att han inte kan äta sin egen magi.

För att vara ärlig är det inte vettigt att de är fysiskt oförmögna att äta sin magi, men om de kunde Silver skulle ha kunnat äta Greys attack istället för att behöva blockera. Jag antar att Natsu var Natsu gjorde en felaktig analogi, tillbaka i kapitel 5.


3
  • Jag kom faktiskt tillbaka till detta efter att ha pratat med min bror så att du kom in innan jag kunde få en chans. min brydde sa att vi får reda på detta i anime i början när Happy (åtminstone tror han att det var Happy) säger till Lucy att Natsu kunde äta sin egen magi men det skulle göra honom sjuk eller något, min bror jämförde det till och med till någon som dricker bortskämd mjölk.
  • @ Memor-X Känner din bror kapitlet det nämndes i? Jag kan hitta dem.
  • Han har bara sett anime och sa att den indikerades i början så jag skulle säga åtminstone någonstans i de första 4 avsnitten? skulle titta på det men ditt svar hänvisar till mangan som skulle vara mer exakt eftersom anime kanske har lagt till den bara för att övertyga och kanske inte är kanon. Jag berättade för honom om den här frågan och den "onda trollkarlen som var villig att äta deras anda" och innan jag kunde avsluta sa han "Natsu kan inte äta, han är själv flammor, han blir sjuk. Det är som när Naruto drack bortskämd mjölk. möjligt men dumt "

Jag tror att de kan, men de skulle bara inte få någon energi som de skulle göra från andra källor, så det är helt meningslöst. Det har funnits poäng med drakskikt i ganska snäva nypor, och jag är ganska säker på att en av dem någon gång skulle ha ätit sin egen magi om det var någon mening att göra det / om det ens är möjligt.

Jag tror att Natsu bara gjorde lite dum analogi när han sa att det var som Lucy att äta himmelska sprit, det har inte vid något tillfälle funnits några förslag om att ett draklagers element på något sätt lever, och han är mer än glad att avfyra sprängningar av eld som antagligen måste brinna ut så småningom, jag tror inte att etik kommer in i det alls, bara praktiskt.

2
  • Jag gillar din åsikt.
  • Jag kanske gjorde natsu en dum analogi men inget annat har sagts. Om du överväger att Wendy äter luft, kan hon skilja vilken luft hon åt och vilken luft hon gav ut. hon kanske äter sitt eget magiska element.

Jag kanske blir lite teknisk här, förlåt.

Mitt påstående är att de kan men inte kommer att konsumera sin egen magi eftersom det är meningslöst.

Betrakt magikern som en enhet av energi. Med drakmordarna får de en energi som de använder för att bekämpa (Gajeel konsumerar stål, Wendy konsumerar luft, ... och så vidare) när de konsumerar sitt element. Jag antar att de använder dessa element för att fylla på sin utarmade energi för att ge dem en boost.

Om de skulle äta sin egen magi kommer det att ge dem ett lyft men det skulle bara återföra dem till den energinivå de hade innan de producerade den biten av magi. De ser ingen vinst i att göra sådant. För att producera magi måste de använda lite energi. Denna energi har omvandlats från dem till det elementära. När de konsumerar det går det tillbaka till dem. Aritmetiskt, x - 1 = x' var x är den mängd energi de ursprungligen har och x' är den mängd energi de har efter att ha producerat magin. Att konsumera den magi de producerar kommer att vara x' + 1 = x som bara återvänder dem till startpunkten.

I fallet att konsumera deras element som de inte producerade, aritmetiskt, skulle det vara x + 1 = x*, var x förblir som ovan och x* är den utökade energinivån. Denna utvidgning är möjlig eftersom denna energi ursprungligen inte bodde i dem.

Så ja, de kan äta sin egen magi men det skulle vara meningslöst

4
  • Men kunde inte Natsu använda magi för att skapa en liten eld som växer och sedan äta den större elden för mer återvunnen energi?
  • Sann. Han skapar en liten eld med sin magi. Detta förbrukar sedan luft (i sig) och förvandlar luftens energi till eld. Natsu förbrukar elden och får mer energi eftersom den inte är av samma kvant som han ursprungligen skapade
  • 1 Det förutsätter dåligt att de termodynamiska egenskaperna lätt korrelerar med magiska egenskaper. Det är omöjligt på grund av observationen att det finns olika färgade bränder när man bränner samma material. Det betyder att varje magisk eld Salamader producerar även om den växer fortfarande är infunderad med sin magiska kraft och att den ätliga magiska kraften kanske inte växer när elden förbrukar material (som vi antar att det skulle vara om det är proportionellt mot termodynamiska egenskaper som entalpi, massa av bränt material, etc).
  • Jag tror dock inte att det är rätt, för Slayers kan äta en ganska liten mängd av sitt element för att få enorma mängder energi. Kampen mellan Natsu och Gajeel är ett bra exempel, för det är uppenbart att Natsu skjuter ut stora mängder eld genom andan och slår och Gajeel skjuter ut järnstavar, och sedan äter de var och en en liten bråkdel av vad de har lagt ut och bli väldigt kraftfullare, istället för flammorna äter Natsu påfyllning som 3% av sin magi som du förväntar dig av vad han redan har gett ut.

Det kan han, men han väljer bara att inte göra det för att han är obekväm att göra det men om det är absolut nödvändigt kommer han att göra det.

1
  • 3 Välkommen till Anime / Manga SE-webbplatsen. Har du något som stöder detta?