Anonim

Varför slutar jag undervisningen

Jag var förvirrad över varför gymnasieelever i anime inte fick arbeta. Jag förstår i verkligheten att de måste ha tillstånd från skolan. Jag kanske bara läser in det för mycket som västerlänning.

0

Speciellt Japans skolor och lärare tenderar att vara mer involverade i sina elevers liv än i väst. Anledningarna kan variera eftersom varje skola fastställer sina egna policyer.

Huvudfilosofin bakom sådan politik är att eleverna ska vara mer fokuserade på skolan (och läroplanen). Deras resonemang är att arbetet med det distraherar från den tid de ska studera och passa in i samhället genom en klubbaktivitet. Inte alla skolor har sådan politik, men det finns vissa som har alltför nitisk politik - andra rimliga, andra inte. Lyckligtvis eller olyckligtvis är det upp till lärarna att genomdriva dessa policyer. Vissa lärare ger utrymme för strikta policyer, medan andra tycker att det är deras jobb att tvinga det till en T. Serien speglar lite av det för dem som förstår sammanhanget.

Det som vanligtvis åläggs studenter är inte något som de vill ha eller behöver genom snarare överensstämmelse inom de fastställda gränserna och normerna i det moderna japanska samhället (vilket ironiskt nog kan vara mycket arkaiskt).