Anonim

Ichigos Quincy Powers | Tekking101

För att göra Ichigo till en Shinigami i avsnitt 1 av Bleach, har Rukia Ichigo att sticka sig i bröstet med sin Zanpakuto.

Finns det något in-canon-skäl som anges för att det är bröstet som måste knivhuggas?

Det kan finnas två skäl till detta.

Den första är mindre riktad mot handlingen, så jag börjar med den först. Självklart är bröstet den bästa delen att göra det av två skäl. För det första är det lättare att inte missa (hehe: P). För det andra ser det svalare ut. Föreställ dig att Rukia genomborrar Ichigos huvud till fem honom makten. Eller hans vänstra armbåge. Eller hans knä. Det skulle inte se för bra ut, eller hur?

Nu av andra anledningen, vilket är viktigare. Som du kan se i slutet av anime (spoiler fram till de sista avsnitten),

För att ge honom tillbaka sina krafter, genomborrar Rukia Ichigos bröst på exakt samma sätt som första gången:

Vanligtvis är det här också platsen där håligheterna har sina hål. Varför där? Eftersom det är platsen där ens ödet är kopplat till kroppen.

Även om shinigami inte har kedjan är den platsen lika viktigt för dem också. Denna plats är känd som Saketsu och fungerar som en ökning av andlig kraft, vars källa är en annan plats, kallad Hakusui. Om dessa punkter genomborras förlorar man sina Shinigami-krafter.

Du kan komma ihåg det från avsnittet där Byakuya först dyker upp och besegrar Ichigo med sitt favoritdrag som heter Senka, vilket i grunden är en snabb shunpo för att flytta mot motståndarens rygg och slå hans Saketsu och Hakusui. Så om dessa punkter kan genomborras för att blockera ens andliga krafter, är det säkert att anta att detta kan fungera tvärtom också, och detta är anledningen till att Rukia genomborrar Ichigos bröst precis där.

0