Anonim

Ai Mikaze ~ Negai Boshi

I Kimi no Na Wa kan Mitsuha rädda alla i staden även när kometfragmenten föll. Så jag skulle vilja fråga, hur lång tid skulle kometfragmentet ta att falla, inom en tidsram som fortfarande gör det möjligt för alla att nå gymnasiet innan kometen slår till?

4
  • Eftersom det är ett lyckligt slut animekommer kometen vänta på att alla säkert når skolan. Då faller det. När det gäller det faktiska svaret på din fråga vet jag inte och skulle vilja veta det också ..
  • Haha! Jag antar. Låt oss se om någon har ett annat svar än ditt, för det blir intressant.
  • Detta stör mig också - i den ursprungliga tidslinjen verkar fragmentet ha påverkat Itomori nästan omedelbart (inom några minuter, säg) efter att det splittrades. Men i den reviderade tidslinjen måste det ha gått minst en timme mellan splittringen (Mitsuha springer fortfarande mot stadshuset vid denna tidpunkt) tills påverkan (vid vilken tid evakuering skulle ha varit fullständig).
  • Jag håller med @Nightshade, det är en anime, tänk inte för mycket! : P

Personligen tror jag att kometens fragment har gått igenom en hel bana runt jorden, för det är osannolikt att det har avledt så mycket från den ursprungliga kometbanan (som är tangentiellt för jorden) att falla nästan vinkelrätt, eftersom pausen var ovanför Japan och fragmentet föll också i Japan

Så det är troligt att mer än en timme har gått mellan pausen och påverkan.

Förresten, jag är ingen flygtekniker, kanske min resonemang är inte vettigt ^^

Den nådde sin perigee 7:50. 8:52 påverkade det. I ljusromanen skrevs det att alla stod i vördnad tills det var för sent.

1
  • 1 Har du en skärmdump eller ett sidnummer för källan?