Anonim

Goku's Vision of Vegeta

Vad hände med Goku de 100 år efter att han lämnade jorden (av vilken Pan redan var en gammal kvinna)? Dog Goku eller inte?

7
  • Goku var redan död från början, han har varit död sedan slutet av Cell Saga i Dragonball Z .... även om jag inte kommer ihåg varför han får umgås med de levande så länge den här gången eller vad som hände med hans Halo
  • @ Memor-X Old Kai ger sitt liv till Goku, så att han kunde återvända till jorden, precis innan han gav honom öronringarna.
  • Allt efter buu saga och de nya filmerna är inte kanon. @ Memor-X under buu saga han återställs till liv.
  • Egentligen är GT icke-kanon, eftersom Akira Toriyama inte var den som skrev berättelsen, han gjorde bara SSJ4-designen.
  • Betyder döden till och med något i DB-världen? Det är som en svängdörr, alla verkar komma tillbaka.

Mycket kan sägas om det senaste avsnittet.

Du kan argumentera för att Goku gick för att träna med Shenlon, du kan argumentera för att han erbjöd sitt eget liv för den sista önskan, du kan argumentera för att det hela var en illusion, att se Pan hålla sin skjorta efter att han förmodligen hade gått, du kan argumentera han blev en med Dragon Balls / Shenlon, du kan argumentera för att han hade blivit odödlig.

Denna lista fortsätter och det kommer att förbli för din egen fantasi vad du tror har hänt med Goku, eftersom det aldrig förklarades grundligt i anime. Jag antar att om något, kan vi komma överens om att Goku hade överträffat mänsklig existens och gått in i ett tillstånd som skiljer sig från att vara levande eller död som vi känner dem.

3
  • ja preety mycket, detta svar bara saknar omnämnande om GT är icke-kanon :)
  • @ Buzka91 det finns ingen anledning att nämna detta i varje DBGT-fråga. Det är vad DBGT-taggen är för. Det står tydligt att denna fråga handlar om DBGT och därmed inte relaterar till DB.
  • Det finns ingen sådan existens varken dödlig eller supersaiyan. Dragon Ball Super erbjuder inte mer klarhet om hur döden verkligen är i något universum.

Goku var död till att börja med i slutet av DB GToch när han fick frågan om de skulle återuppliva honom, lät han dem inte göra det. I stället fruktade han att det finns farligare och starkare krigare i världen, och han behövde träna och följde därför med Shenron för att träna och leva ett lugnt liv ibland.

Han nämnde att han kommer tillbaka när tiden är rätt, och sedan dess fanns rykten om att en ny säsong kommer. Men just nu finns det ingen och GT var inte en del av originalet drak boll serier.

Dragon Ball GT är en alternativ tidslinje.

Efter Super eller kanske senare i serien kan de återinföra Super Saiyan 4 som "Lost Form" eller "Forgotten Form" eller något liknande.

Min andra teori är att kanske de människor som skapade drak boll kommer att skapa en berättelse där GT Goku och DBS Goku så småningom möts ... när tiden är rätt.

Jag tror att när GOKU gick med shenron och träffade sina gamla vänner för avsked vet han att hans tid har kommit att säga adjö. Och när goku sa till shenron att han kände sig mycket trött än någonsin tidigare beror det på att han dör och försvinner. anledningen till att pan såg gokos klänning till slut för att han var död Och Vegeta sa därför att pan tog hand om dem

Om drake boll Super slutar efter turneringen av makt, och om Universe 7 vinner, skulle Goku ha bett Super Shenron att rekonstruera det förstörda universumet och radera minnet för alla människor i Universe 7 från att träffa Beerus för första gången i slutet av turneringen. Då skulle de ha levt ett normalt liv. Och efter detta, Dragon Ball GT startas.

I slutet av Dragon Ball GT, Shenron glöder ögonen och på grund av detta återupplivas Goku och Shenron ber Goku att följa med honom. Och Goku säger ja till Shenron, vilket var ett oväntat beteende som han visade. Efter att Shenron återupplivat Goku måste han ha gett tillbaka sitt minne och jag tror att Shenron gjorde honom odödlig och gav honom en gudsjäl på grund av hans goda gärningar. Och på grund av detta kunde Goku i avskedsresan gå till helvetet för att träffa Piccolo.

Och i slutet av Dragon Ball GT, Goku möter Goku junior och försvinner. Och äntligen sågs Goku av Pan i World Martial Arts-turneringen efter 100 år. Han kollade om jordens skydd var i goda händer. Och äntligen flyger Goku med sin kraftpol "tills vi träffas igen".

Jag tror att Goku inte var död, han utbildades av andra gudar och gjorde honom äntligen en odödlig saiyangud.