Anonim

Självständighet - ReoNa (Kanzaki Elsa) - Sword Art Online Alternativ: Gun Gale Online

Så det finns en virtual reality-enhet, Nerve Gear, som populärt används för MMO.

När det gäller mig ser vi aldrig SAO eller Alfheim använda någon form av inloggningsskärm.

Nu är det vettigt att SAO saknar inloggningsskärm eftersom du inte kan logga ut. Men hur är det med Alfheim? Hur autentiserar vanliga, förnuftiga spel sina spelare?

  • Använder MMO Nerve Gear-spel användarnamn / lösenord?
    • Är det underförstått? var som helst i serien? Om jag minns rätt skulle Kirito bara sätta på sin nervutrustning och omedelbart gå in i Alfheim utan någon form av lösenordsskärm.
  • Kanske fungerar enheten som referens?
    • Men om jag stjäl din enhet skulle jag kunna utge dig i alla spel ...
    • Dessutom är det inte säkert att använda ett enhets-ID alls. Om jag räknar ut din enhets ID kan jag hacka mitt för att använda sådant ID och sedan logga in som dig själv.
  • Kanske gör de en komplex biologisk genomsökning på din kropp för att skapa ett unikt ID ...
    • Det låter inte särskilt pålitligt. Eller friska.
9
  • 6 Egentligen är jag ganska säker på att det fanns en inloggningsskärm i början av serien, när han säger "Länkstart!", Ser du en inloggningsskärm och han skriver in ett användarnamn och ett lösenord.
  • Ja, det fanns ett konto / lösenord i det första avsnittet.
  • Jag vet inte om jag ska kommentera eller skapa en ny fråga om detta, men varför skulle du behöva referenser om utrustningen ska veta vem du är? Är inte Nerve Gear nästan motsvarande det bästa biometriska gränssnittet någonsin? Ja, jag inser att det finns ett inloggnings- och lösenord i canon, men tekniskt sett skulle / skulle inte Nerve Gear-gränssnittet till spelet känna igen dig när du ansluter igen när din kropp har registrerats?
  • @SrJoven: Hur programvaran bestämmer din identitet, vare sig det är en inloggning eller några smarta biologiska data, kallas referens. Nervutrustningen är också klart bristfällig (den första versionen kan döda människor, och den andra versionen kan sänka smärtbegränsarna till den punkt att det kan orsaka fysisk skada), så vi kan inte riktigt anta att det är så bra som det verkar.
  • @SrJoven: När det gäller att använda biometri är felaktig, överväg att vara inblandad i någon hemsk olycka: din biometri kan ha påverkats. Din allmänna fysiska struktur, din röst eller till och med din egen mentala status kunde ha ändrats. Nu kan du inte logga in eftersom din biometri inte verkar matcha.

Din fråga kan i stort sett besvaras genom att titta på avsnitt 1 av Svärdkonst online.

The Nerve Gear använder ett användarnamn och lösenordsidentifieringssystem som visas vid 01:37 i avsnitt 1.

Men som du nämnde sker detta inte i Alfheim Online. Det är här vi kan betrakta Nerve Gear som autentiseringsfaktorn, eftersom det är en enhet som lagrar spara data.

Vi vet att det kan spara data Yuis data sparades i hans Nerve Gear och överfördes till Alfheim Online som ett resultat.


Men om jag stjäl din enhet skulle jag kunna utge dig i alla spel ...

Detta skulle verkligen vara sant, men räknas inte samma för inloggningsuppgifter? Om du stjäl någons användarnamn och lösenord kan du också utge sig för personen i spelet. Och glöm inte, det är svårare att stjäla fysiska föremål över hela världen än att stjäla något användarnamn och lösenord från din hemdator.

2
  • Som programmerare har jag tittat mycket på autentisering. Även om det är sant att stöld av en fysisk autentiseringsfaktor betyder att du kan utge dig som person, bör det vara trivialt att rapportera om stölden och få behörigheten återkallad. Ett perfekt exempel skulle vara kreditkort. Det första du gör efter att du tappat plånboken är att ringa bankerna för att få nya utfärdade. Försäkring gör att du kan göra detsamma med en fysisk enhet som ett VR-gränssnitt.
  • 1 Alfheim Online har ett inloggningssystem, men du kan inte se det eftersom det inte kommenteras på roman eller anime. Du kan veta det eftersom Asuna har två konton (hon avslöjar det i slutet av Mother rosario arc).

Utdrag ur ljusromanen - Volym 3 Fairy Dance (ALfheim arc), s67-68

Med det i åtanke satte jag NERvGear på mitt huvud och spände hakremmen. Med ramen på plats och skyddsglasögonen nere stängde jag ögonen.

Ångest och spänning fick mitt hjärta att slå snabbt, när jag försökte sakta ner min hjärtslag, sa jag, LINK START!

Ljuset som passerade genom mina stängda ögonlock försvann plötsligt. Överföringen från mina optiska nerver avbröts plötsligt och mina ögon höljdes av mörker.

[...]

Äntligen uppträdde det sista OK, och nästa ögonblick förde mig att falla genom mörkret i regnbågens färger, en illusion av världen. Efter att ha gått igenom denna serie ringar hade jag kommit till en annan värld.

- Egentligen är det fortfarande lite tidigt att säga det. Ut ur mörkret framkom ett gränssnitt för kontoregistrering. Den viktigaste ALfheim Online LOGO dök upp gradvis tillsammans med en mjuk kvinnlig röst.

Efter instruktionerna började jag skapa mitt konto och karaktär. På brösthöjd var ett blekt och glänsande virtuellt tangentbord och jag angav ett användar-ID och lösenord som ombedd. Jag hade många års erfarenhet innan jag började med SAO, så denna process var för mig bekant. Eftersom detta är ett nedladdningsbart MMO-spel skulle jag normalt behöva välja betalningsmetod, men jag hade köpt det här spelet och det kom med en gratis testperiod på en månad.

Därefter valde jag smeknamnet för min karaktär. Jag tänkte inte mycket på det, men skrev in namnet Kirito .

ALfheim Arc i anime visar inte alla detaljer.

Eftersom Kazuto använde samma inloggning i båda spelen - som du kanske vet är ALfheims databas en klon av SAO: s - han behöll samma konto.